Home Mozaik Turisti snimili nevjerojatnu baku u Grčkoj: Ima 86 godina, najviše voli jahati...

Turisti snimili nevjerojatnu baku u Grčkoj: Ima 86 godina, najviše voli jahati na valovima

118
0
1518627 untitled ls

Neposredno prije svog 86. rođendana baka iz Grčke uspjela je postići još jedan nevjerojatan podvig jedrenjem na moru.

Prije pet godina mnogi su čuli za Anastasiju Gerolimatou s Kefalonije, koja je s daskom za jedrenje prešla rutu od Skale do Chilinija, prevalivši nešto više od 33 km, što joj je tada omogućilo ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Neposredno prije svog rođendana ponovno je postavila sebi izazov, preplovivši na svojoj jedrilici udaljenost od 20 kilometara od Kefalonije do Zakintosa.

Svoj surferski put započela je kada je imala 41 godinu. U razgovoru za Greek Reporter 2019. otkrila je kako se rodila njezina ljubav prema ovom neobičnom hobiju.

  • Bila sam na trotjednom odmoru s drugim mužem i dvoje djece, kako bismo se bolje upoznali. Dan prije nego što smo otišli, vidio sam mladića kako jedre na dasci i bio sam fasciniran time. Otišao sam plažom do čovjeka koji iznajmljuje daske za jedrenje i nagovorio ga da mi unajmi jednu. To je bilo moje prvo iskustvo – otkriva.

Ima nesalomljiv duh

Svojom motivacijom i ustrajnošću, baka Anastazija prava je inspiracija mnogima, koji kažu da pronalaze “izgovore” da se bave nekom “strašću”, poslom ili korakom za koji nemaju hrabrosti. Na društvenim mrežama oduševljava ljude koji kažu da ima nevjerojatan duh.

  • Kraljica. Dok sam živio na Kefaloniji, sreo sam puno ovakvih starijih ljudi. Imaju nevjerojatan duh.
  • Živi uz more, hrani se zdravo, kao djevojčica je.
  • Ovo nije baka, ovo je žena zmaj – komentirali su oduševljeni korisnici društvenih mreža.

Anastasia je zaljubljena u Kefaloniju. Otišla je s Jonskog otoka i Kefalonije prije više od 20 godina i nije se vratila. U Ateni je živjela četiri godine, a zatim je 1958. napustila Grčku i preselila se u Švicarsku. Na Kefaloniju dolazi preko ljeta i ne propušta priliku da “zajaše valove” uz vjetar.

Svjetska rekorderka s Mediterana ima troje unučadi za koje kaže da su joj bili glavni motiv da se bavi onim što je radila u svijetu jedrenja na dasci. Planira se nastaviti baviti ovom disciplinom dokle god je jaka. Do tada pazi što jede i bavi se stvarima koje voli i za koje ima strast – plovidbom morem i vrtlarstvom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here