Home Mozaik “Tuširam se jednom tjedno, jedva perem odjeću. Sada trošim 50 € na...

“Tuširam se jednom tjedno, jedva perem odjeću. Sada trošim 50 € na račune za vodu u 6 mjeseci”

487
0

Zove se Nikola, ima 52 godine, živi u Baxleyheathu u Engleskoj i ne srami se cijelom svijetu priznati da se tušira “samo jednom tjedno” čime štedi mnogo novca na računu. Očito je to svrha njezinog načina života: pokušati podmiriti troškove svakodnevnog života. A svakodnevica joj je i osobna higijena te pranje rublja, što, priznaje, ne radi prije nego što koristi istu odjeću barem četiri ili pet puta. “Imam kutiju praška za pranje rublja kupljenu 2021., još ju moram iskoristiti do kraja”, priznaje MailOnlineu.

Njezin račun za vodu košta samo 45 funti u šest mjeseci, što je cca 50 eura. Tome treba pridodati neočekivani kvar: prekid dotoka vode iz slavine, što je povećalo njezine troškove za £7,50, inače bi bilo čak i manje od toga. “Počela sam se manje tuširati zbog svog dermatitisa – objašnjava za MailOnline –. Koža mi je toliko osjetljiva da se jako peruta i peruta mi se tijelo. Ali počela sam primjećivati ​​i financijske koristi.” Šampon, regenerator i sapun također imaju vrlo dug rok trajanja: najmanje tri mjeseca.

Nikola ima kanal na društvenim mrežama na kojem savjetuje žene kako živjeti zdravim načinom života, ne samo po pitanju higijene: prehrana i dijeta su njezina područja, a slušaju je tisuće ljudi. Princip štednje proteže se i na ostale svakodnevne poslove: perilicu rublja, primjerice, „Radim to dva puta mjesečno. Živim sama, ne prljam se puno.” Međutim, dopuštena je jedna iznimka na ovo pravilo: perilica posuđa. “Ne podnosim ručno pranje suđa.”

Previous articleNavijači Dinama nakon debakla u Gorici: ‘Ostavka uprave i trenera!’
Next articleIgrači Gorice nakon pobjede protiv Dinama nisu štedjeli glasnice: “Hoćemo titulu!” VIDEO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here