Home Vijesti U četvrtak veliki skup za spas 3. maja

U četvrtak veliki skup za spas 3. maja

1607
1

tmajMetalska industrija na riječkome području radi samo s 30 posto kapaciteta, zbog čega je upitno više od 60 posto radnih mjesta u 22 tvrtke, upozoreno je na konferenciji za novinare Sindikata metalaca Hrvatske u Rijeci. U akciji za spas 3. maja radnici brodogradilišta za četvrtak najavljuju veliki skup.

Uvjeti privatizacije moraju biti pošteni i jednaki za sve radnike, rekao je predsjednik SMH Vedran Dragičević. Nedopustivo je da radnici u povezanim društvima 3. maja, njih pet stotina, ostanu bez posla i plaće zato što kupac nije za njih zainteresiran.

Pregovori o privatizaciji 3. maja ne mogu se voditi u tajnosti. Mi kao socijalni partneri moramo znati kako će se taj proces odraziti na sudbinu radnika u društvima koja neće prijeći u vlasništvo Uljanika, rekao je Dragičević. Za razliku od ostalih u Grupi 3. maj, radnici TIBO-a štrajkom su se izborili za prosinačku plaću, a oni u MID-u danas će dobiti 60 posto plaće za siječanj.

Radnici ne smiju ostati bez posla i plaća do prelaska u Agenciju za upravljanje državnom imovinom. To je, uz privatizaciju, paralelni proces koji pomno pratimo, rekao je glavni povjerenik metalaca u 3. maju Juraj Šoljić.

Najavio je veliki skup radnika 3. maja u četvrtak 28. veljače s kojeg će zajednički odaslati poruke u akciji za spas riječkoga škvera.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Osobno nemam puno povjerenja u ove salonske sindikaliste, koji govore u mikrofon kao vlasti, a u biti zamagljuju stanje stvari i igraju u biti za režim vlasti. Radnici 3.Maja neka dođu na Korzo gdje stoluje drug Obersnel i neka mu očitaju bukvicu, jer njegov šef Linić je vlast u Zagrebu, a drug Obersnel ako ima muda neka se obrati radnicima i objasni im brigu koju vlast ima za njihova radna mjesta i poslove, osim što ima brigu za vlasništva 3.Maja, koja malo po malo brsti i oduzima kao zbog komunalne naknade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here