Home Najnovije U lipnju prvi rebalans proračuna – rezanja u kulturi i sportu

U lipnju prvi rebalans proračuna – rezanja u kulturi i sportu

927
5

Kao što se i očekivalo, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovnoj konferenciji za novinare najavio kako će do kraja lipnja predložiti rebalans proračuna. Pojašnjavajući razloge rebalansa proračuna, Obersnel je istaknuo kako se smanjenje broja zaposlenih i plaća održava na porezne prihode, a recesija utječe i na prihode od porez na promet nekretninama. S obzirom na to da ekonomski uvjeti ne pogoduju poduzetnicima, teško je naći potencijalne investitore za realizaciju projekata u Rijeci.

“Unatoč tome i činjenici da se rok u kojem Grad Rijeka plaća obveze produžio, Grad i dalje uglavnom pokriva sve svoje obveze i vjerujem da će tako ostati do kraja godine. Rebalansom proračuna utvrdit ćemo postojeće stanje i procijeniti što nas očekuje do kraja godine. Nastojat ćemo u bitnim elementima ne prekidati investicijski ciklus, ali bit će smanjenja troškova, kako u funkcioniranju uprave tako i u funkcioniranju nekih drugih društvenih djelatnosti, kao što su kultura, sport i neke druge djelatnosti,” kazao je Obersnel.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako će do kraja godine sigurno biti predložen još jedan rebalans: “Budući da je Vlada donijela nove propise u vezi s obračunom spomeničke rente, nije isključeno da ćemo ipak morati ići u još jedan rebalans do kraja godine, iako izmjene neće bitno utjecati na našu odluku zbog toga što mi nikada nismo obračunavali maksimalnu cijenu po kvadratu za spomeničku rentu. U sklopu antirecesijskih mjera smanjili smo je s pet na četiri kune po kvadratu”, izjavio je Obersnel.

Previous articleObilna kiša izazvala probleme u Rijeci i okolici
Next article15 godina Teatra Rubikon – izložba u K.U.N.S.-u

5 COMMENTS

  1. naknade članovima biračkih odbora cca 120.000 kn + tisak 150.000 biračkih listića + oglas o biračkim mjestima u novom listu + plakati s biračkim mjestima + ne pada mi na pamet što još…

  2. Mene zanima zasto je ,ako se smanjuju sredstva za kulturu i sport za m/b galem izdvojeno dva milijuna kuna.Koliko se sjkećam kad je grad kupovao brod rečeno je da je to izvrstan marketniški proizvod koji će privući mau turista i sam se izdržavati.Zatso OBI i SDP nisu onda iz svog proracuna kupili Galeb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here