Home Biznis U Rijeci najavljeno otvaranje američkog lanca Domino’s pizza, u susjednoj Italiji –...

U Rijeci najavljeno otvaranje američkog lanca Domino’s pizza, u susjednoj Italiji – napuštaju tržište

485
0
Photo by Faizan: https://www.pexels.com/photo/top-view-of-a-sliced-pizza-8753755/

Nakon što je prošli mjesec najavljeno otvaranje restorana Domino’s pizza u Rijeci, zanimljivo je primijetiti da isti lanac restorana je upravo ovaj tjedan najavio napuštanje talijanskog tržišta.

Američki lanac Domino’s Pizza nakon sedam godina zatvara vrata svojih talijanskih restorana i odlazi podvijenog repa. O tome izvještava Financial Times. Talijanski franšizni partner lanca brze hrane, ePizza SpA, koji je imao 29 poslovnica diljem zemlje, borio se pridobiti “probirljive kupce u domovini pizze” i konačno je podnio zahtjev za stečaj ranije ove godine. U sklopu stečajnog postupka vjerovnici su mu odobrili 90-dnevnu sudsku zaštitu, koja ih je spriječila u traženju povrata ili pljenidbi imovine tvrtke, a koja je istekla prošli mjesec.

U službenim izjavama stoji da su “pandemija Covid-19 i kasnija dugotrajna ograničenja ozbiljno oštetili ePizzu”, ali predsjednik i najveći dioničar Marcello Bottoli odbio je komentirati kada ga je FT kontaktirao.

Prema novinama, vijest o zatvaranju Domina u Italiji još je jedan pokazatelj mješovite sudbine američkih brendova restorana koji se nadaju uspjehu među talijanskim potrošačima. Drugi primjer je Starbucks, isprva dočekan sa skepsom, ali koji je sada u procesu otvaranja dvije nove poslovnice u Firenci i Rimu nakon uspjeha u Milanu.

Hoće li se isto dogoditi u Rijeci i Hrvatskoj, ostaje za vidjeti. Činjenica jest da samo u Rijeci i okolici zadnjih nekoliko godina je otvoreno nekoliko pizzerija koje nude pizze po visokim “talijanskim” standardima.

Previous articleUspostavljen prvi direktni željeznički servis iz Rijeke za Republiku Češku
Next articleDr. Štimac: Nisam postao savjetnik u KB-u Sv. Duh zbog stranke, nego zbog stručnosti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here