Home Vijesti U riječkoj luci zaplijenjeno više od pola tone kokaina, ukupna vrijednost je...

U riječkoj luci zaplijenjeno više od pola tone kokaina, ukupna vrijednost je gotovo 20 milijuna eura

254
0

Više od pola tone kokaina vrijednoga oko 20 milijuna eura zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci unazad nekih mjesec i pol dana, piše Jutarnji.

Iz policije nisu željeli danas dati ikakav komentar ove informacije, no kako neslužbeno doznajemo, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerojatnije na područje zapadne Europe.

Premda policija ništa nije željela reći o samoj zaplijeni, prema informacijama Jutarnjeg lista droga je pronađena u nekoliko raznih pošiljki, a ne na jednom mjestu. To dalje znači da nije riječ o nasumičnom pronalasku, već ili nekoj vrsti kontrole sumnjivoga tereta, ili pak o pomno nadziranoj akciji u kojoj su policajci čekali da droga stigne kako bi je mogli zaplijeniti.

Također, nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju da li je policija za sad nekog osumnjičila zbog ovih pošiljki koja spadaju u red jednih od najvećih ikada na području RH. Najveća evidentirana zapljena je ona iz 1999. kada je u kontejneru upravo u riječkoj luci pronađeno 660 kg. Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma.

Previous articleJuranović i Barišić o incidentu s Livajom i publikom u Rijeci
Next articleVozač se obratio prometnoj policiji za pomoć, onda su shvatili da nema važeću vozačku već 30 godina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here