Home Sport Uhićeni navijači Hajduka, prijetili muškarcima koji su se žalili na novu odluku...

Uhićeni navijači Hajduka, prijetili muškarcima koji su se žalili na novu odluku kluba

53
0

U ponedjeljak poslijepodne u splitskom zatvoru završili su A.S. (35) i M.T. (37) i to zbog prijetnji izrečenih V.B.-u, M.M.-u i G.Š.-u u jednom lokalu u neposrednoj blizini stadiona Poljud, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što su oštećeni pozvali policiju, navedeni je dvojac uhićen, a po kaznenoj prijavi sumnja se da je A.S. 22. siječnja, na dan utakmice Hajduka i Šibenika, oko 11:30 došao u lokal zajedno s M.T. te je V.B.-u i još dvojici zaprijetio: “Smeće jedno, je..m mater tebi i njima, polomit ćemo vas svu trojicu… Ubit ću vas, znaš li ti tko sam ja?”

M.T.- a se, pak, tereti da je u istom lokalu zaprijetio V.B. riječima: “Polomit ćemo te, riješit ćemo mi tebe na svoj način, prvi put kad te vidimo blizu stadiona ili da želiš kupiti kartu, ubit ćemo te…” Nakon toga je on, po prijavi, poručio M.M.-u da će ga ubiti i prebiti ako ga vidi oko stadiona.

Slobodna piše da je najvjerojatniji povod ovome bila činjenica da su žrtve pokušale tog dana kupiti ulaznicu za navedenu utakmicu Hajduka i Šibenika, no to nisu uspjeli jer im djelatnice na blagajni prodajnog mjesta, po nalogu kluba, nisu smjele prodati ulaznice s obzirom na službenu odluku Hajduka.

Naime, kako stoji na službenim stranicama splitskog kluba, “pravo na kupnju ulaznica za domaće utakmice, od ovog susreta (sa Šibenikom – op.a.), pa sve do kraja aktualne natjecateljske sezone imat će isključivo članovi kluba (bez opcije slobodne prodaje zadnji dan)…”.

Svoju neuspjelu kupnju i raspravu s djelatnicama objavili su i na osmominutnom videu koji kruži društvenim mrežama, na čijem se kraju ističe njegova izjava. Obojica su, inače, vrlo aktivni u Facebook grupi koja se direktno protivi Udruzi Naš Hajduk i u kojoj je grupi i objavljen dio navedenog videa.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od suca istrage da odredi istražni zatvor A.S.-u i M.T.- u zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. S obzirom na to da je sudac procijenio da nije za očekivati da bi okrivljenici mogli utjecati na iskaze žrtava kao svjedoka jer su oni dali svoje iskaze i podnijeli kaznene prijave, odbio je dvojicu zatvoriti zbog mogućeg utjecaja na njih.

No, zato ih je poslao na Bilice zbog opasnosti od ponavljanja djela i to zato što A.S. iza sebe već ima tri pravomoćne presude zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda te aktivni postupak pred sudom u Dubrovniku zbog sudjelovanja u tučnjavi dok M.T. ima u tijeku postupak pred Općinskim sudom u Splitu zbog teške tjelesne ozljede te je prekršajno pravomoćno osuđivan zbog kršenja javnog reda i mira.

Previous articleKramarić zabio dva gola protiv Stuttgarta, spasio bod u sudačkoj nadoknadi
Next articleHrvatska danas doznaje protivnike u završnici Lige nacija. Evo gdje možete gledati ždrijeb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here