Home Vijesti Ukrajina objavila snimku: Piloti prevozili hranu u Azovstal usred opsade

Ukrajina objavila snimku: Piloti prevozili hranu u Azovstal usred opsade

151
0

Ukrajinska vojska je gotovo tri mjeseca branila čeličanu Azovstal. Branitelji su se nalazili u podrumima čeličane, često bez hrane i lijekova.

Nedavno objavljene snimke prikazuju kako su ukrajinski piloti riskirali svoje živote, letjeli helikopterima Mi-8 kroz zračni prostor koji su nadzirali Rusi kako bi opskrbili opkoljene vojnike u čeličani Azovstal, piše Express.

Piloti su sletjeli na razrušene dijelove čeličane tijekom misija za koje je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij prošloga tjedna kazao da su bile “samoubilačke”. Vojnicima su prevozili oružje, streljivo, lijekove i hranu.

Na videosnimci se vidi kako helikopter izbjegava dizalice dok leti nisko prema čeličani.

Andrij Bileckij, jedan od osnivača pukovnije Azov, pohvalio je pilote helikoptera.

“Vidimo maksimalnu profesionalnost ukrajinskih pilota. Nema nikakve sličnosti s Black Hawksima, Amerikanci nikada nisu ulazili tako duboko u teritorije pod kontrolom neprijatelja. Ušli su čak 100 km u teritorij s intenzivnom protuzračnom obranom, zrakoplovima koji patroliraju. To ovu operaciju čini jedinstvenom u povijesti čovječanstva”, kazao je Bileckij.

Previous articleBild: Njemački velikan se uključio u utrku za Sosu
Next articleBruno Marić: Jović je na Poljudu preko četvrtog suca Pajača upozorio trenera Rijeke Tomića da smiri svog kapetana Smolčića jer mu prijeti isključenje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here