Home Biznis Ulaganje 4 milijuna eura u kraljevički nautički turizam

Ulaganje 4 milijuna eura u kraljevički nautički turizam

2894
0

Na tiskovnoj konferenciji HNS-a Kraljevica potvrđena je realizacija investicije vrijedne 4 miliona eura u nautički turizam Kraljevice.Izgradit će se privezišta u tri lučka bazena,Kraljevica,Bakarac i Dobra sa cca 140 vezova za plovila do 12 odnosno 15m,a preko ljeta će biti moguće koristiti i vanjske vezove.Koncesija je potpisana na 30 godina.

Investitor je Vadym Arsenyuk,direktor slovačke firme Skydeal koja po svijetu već posjeduje slične marine i ima iskustva u tom poslu,a prepoznao je potencijal našeg kraja i ne misli na ovome stati.
Kako je naglasio predsjednik HNS-ove podružnice Kraljevica,Željko Grujičić,ovo je veliki uspjeh da je 4 mjeseca nakon preuzimanja odgovornosti za Grad, doveden investitor koji će uložiti duplo više nego što iznosi sam proračun.Ovim projektom počinjemo buditi naš zaspali grad i tjerati duhove iz njega.

Kao najzaslužnije ljude za dovođenje investitora,Grujičić ističe Alena Vidovića,vijećnika u gradskom vijeću Kraljevice i Marina Jurešu,predsjednika Upravnog vijeća županijske lučke uprave Bakar-Kraljevica.
Alen Vidović pojasnio je da je cijela priča krenula tako što je Lučka uprava Bakar-Kraljevica prije 3 godine izradila projekt,a prije godinu dana su Berislav Antić,ravnatelj LU i Marin Jureša prezentirali isti u Gradskoj upravi.

Kako u tom trenutku nije postojao investitor,Vidović i Jureša su dodatnim naporima nakon 6 mj rada na terenu doveli firmu Skydeal ,koja za svoje ulaganje posjeduje i bankovnu garanciju.Vlasnik V.Arsenyuk je sjedište firme premjestio u Kraljevicu što je dodatna dobrobit za grad gledajući kroz porez,prirez te zapošljavanje građana.Planirano je zapošljavanje 10-tak ljudi direktno,a 30-40 indirektno.
Rok za izvedbu radova je 1,5 godina iako investitor izražava nadu da bi projekt mogao zaživjeti već ovog ljeta.

M.Jureša je pojasnio da su u pripremi ovog projekta izvedene sve potrebne studije,kao što je utjecaj bure,mora,ekološki utjecaj i mnogi drugi kako bi sve što se radi bilo isključivo na dobrobit grada i građana.Kad se govori o dobrobitima,a one su višestruke treba napomenuti kako će se paralelno uz ovaj projekt pojaviti potreba za raznim pratećim uslugama kao što su servisiranje,održavanje,čišćenje plovila i slično.

Također ističe da je ovo možda jedini projekt u Hrvatskoj doveden do kraja u pripremi tj do same mogućnosti za početak radova.
Obraćanje javnosti predsjednik Hns-a Kraljevica,Ž.Grujičić zaključio je obećanjem građanima da će se ovim tempom nastaviti istjerivanje duhova iz grada i najavio još ovakvih uspješnih projekata.

Previous articleVratite riječkog orla na Gradsku uru!
Next articleU Mavrincima poginula pješakinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here