Home Vijesti Umjesto igrališta, ‘fantomska’ zgrada

Umjesto igrališta, ‘fantomska’ zgrada

4120
0

12787209_10209158798266785_135674379_oUmjesto igrališta, ispred riječke Osnovne škole „Nikola Tesla” gradi se poslovno-stambeni kompleks, pa je javni prostor u službi privatnog kapitala, istaknuli su danas predstavnici Liste za Rijeku i Akcije mladih, javlja Radio Rijeka.

Dodali su kako nitko pouzdano ne zna o kakvoj je novoj zgradi riječ jer Grad Rijeka prešućuje činjenice Mjesnom odboru Školjić i oporbenim gradskim vijećnicima.

Sunčani riječki dan izmamio je mnoge na ulice i trgove, pa tako i djecu na igralište blizu gradilišta na Klobučarićevu trgu, na kojemu niče novi poslovno-stambeni kompleks. O tome javnost ne zna gotovo ništa, a u zaborav je pao propali projekt izgradnje nove knjižnice, govori glavni tajnik Akcije mladih Bojan Kurelić.

12773269_10209158798386788_774524226_o
Učenici OŠ Nikola Tesla izradili su svoje prijedloge uređenja školskog igrališta

“Ovaj je trg simbol propalog projekta na koji je utrošeno devet milijuna kuna iz gradske kase. Žalosno je da mi ne znamo kako će taj projekt izgledati, umjesto da dobijemo jedan adekvatan prostor za dječju igru”, rekao je Kurelić.

Fantomski objekt gradi poduzeće “Stari grad d.o.o.”, detalji su nepoznati javnosti, Mjesnom odboru Školjić, a i oporbenim vijećnicima, koji od Grada dobivaju samo šture odgovore. Predrag Miletić iz Liste za Rijeku kaže da će nova zgrada narušiti izgled trga i okolice, gdje se nalaze neke od najvažnijih povijesnih građevina – Kosi toranj i crkva Marijina Uznesenja.

“Bit će potpuno okružene bezličnim građevinama koje nemaju nikakvu povijesnu vrijednost”, smatra Miletić.

Na Gradskome vijeću, gradonačelnik Obersnel je rekao da igralište najmanje koriste školska djeca, na što Bojan Kurelić kaže: “Svi smo sad ovdje na trgu i vidimo djecu koja se igraju, mislim da imaju 10 ili 11 godina. Meni nije jasno o kakvoj drugoj ‘razigranoj’ djeci govori gradonačelnik. Nažalost, na Gradskome vijeću jako malo dobivamo odgovore.” Stoga će odgovore zatražiti u pisanom obliku, zaključili su iz Liste za Rijeku i Akcije mladih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here