Najnovije

Umoran sam…

Umoran sam…

“Časni sude, umorio sam se. Želio bih barem mjesec dana na more.” Tim je riječima nije na more zatražila nijedna hrvatska blagajnice koja radi u neljudskim uvjetima. Tim je riječima najpoznatiji hrvatski optuženik zatražio od suda dozvolu da ode “barem mjesec dana na more”. Sud se nije dugo dvoumio, odobrenje je stiglo odmah.
I tako će Ivo Sanader boraviti u Splitu, ali će posjetiti i Dubrovnik i otoke. Prava mala turneja, kao da se radi o Jeleni Rozgi, a ne o čovjeku kojemu se sudi za sva zla u Hrvatskoj, a da bi se osiguralo alibi svim ostalim članovima zločinačke organizacije skrivene pod akronimom HDZ.

Lijepo će se odmoriti pripadnik obitelji popova i lopova, župana i glupana, časnih sestara i nečasne braće. Odmorit će se onako kako se neće odmoriti oni koji su se u ovoj jadnoj državi umorili od rada. Ne, oni moraju biti zahvalni što posao uopće imaju. Makar nemali ni plaće ni godišnjeg odmora.

A jedan od zaslužnih za takvo stanje upravo je gore spomenuti turist, Ivo Sanader.

Kao da nije dosta uvreda građanima Hrvatske, pa se sud odlučio na još jednu. Jedna manje – više. Jer, kako to vole reći, za njega još postoji presumpcija nevinosti.

Kao da nije pokušao pobjeći, kao da se nije mjesecima čekalo izručenje iz Austrije.
Pa ipak, nema ništa čudno u tome. I osuđeni ratni zločinci su imali slobodne vikende, 21 dan godišnjega baš u ljetno doba. Ženili su se i pravili djecu. Svi imaju pravo na odmor i na poštovanje suda, osim onih najsiromašnijih. Onih kojima sud dosuđuje i zabrane pristupa stečajnim upraviteljima. Onih kojima sud, a ni cijeli pravni sustav ni ne pomišljaju vratiti oteto. Ono što su generacije stvarale, a lopovi na čelu i s Ivom Sanaderom jednostavno oteli.

Nije se don Ivo odmorio ni skupljajući skupe satove, iako nije jasno otkud mu novac za njih. Nije se umorio skupljajući skupe umjetnine i odijela, a koje je skrivao po mesnicama. Nije se umorio ni od odlazaka u operu, a za koju obećane račune nikada nismo dočekali. Nije se umorio tramakajući, zajedno sa svojom zločinačkom organizacijom, desecima milijuna kuna sumnjivog porijekla. I nikome ni na kraj pametni nije pokrenuti postupak zbog pranja novca. Zašto bi se, uostalom, i prao kada je praktično sav novac u današnjoj Hrvatskoj prljav.

Ništa od toga Ivu nije umorilo, ali umorilo ga je suđenje, umorila su ga svjedočenja njegovih sudruga u zločinu, a koji se sada pokušavaju izvući preko njegovih leđa.

Čak i oni koji su i sami uzimali milijunske provizije, poput Roberta Ježića, koji je “zaslužan” za propast industrije koja je imala sigurno tržište i kvalitetan proizvod. Roberta Ježića kojega upravo spašava njegov drugi dobar prijatelj, Slavko Linić.

Čovjeku je naprosto neugodno što pelješki most još nije napravljen, pa će Sanader morati morem do Dubrovnika. Ili će ga možda pustiti da pređe na teritorij susjedne i prijateljske Hercegovine? Vjerujem da nitko ni trepnuo ne bi da se don Ivo posluži i tim putem.

Šteta što pelješki most nije napravljen, jer bi Ivo mogao na njemu zastati, dok ga horde medijskih plaćenika slikaju, i reći “evo, vi meni sudite, a ja sam vam napravio most”.

Ali nema brige, pobrinut će se Zoran Milanović da se na idućem odmoru Ivu Sanadera ne inkomodira.
Ipak je on kod Ive započeo svoju karijeru. U Ministarstvu vanjskih poslova, u vrijeme potpune HDZ-ove dominacije. On, veliki ljevičar.

Možda bi sud mogao razmisliti o još pokojoj mjeri, kada već Sanaderu to nije palo na pamet. Mogao bi, recimo, predmet prebaciti u Split i dati ga Slavku Lozini. Pa bi onda mogli prije svakog ročišta pogledati zajedničku molitvu ili čestitku nogometašima, dok bi u odmorima od suđenja zajedno mogli pohoditi koncerte MPT-a.
Pa da Sanader jednom plati dotičnom i za pjevanje, a ne samo za nepjevanje.

Možda se Ivo, tako, uspne i na Malo vitra, pa zaplovi južnim Jadranom i zapjeva: umoran sam prijatelju, umoran (onako, na uho svom prijatelju i sadašnjem sucu Turudiću)

Čak i to bi bilo lakše podnijeti od smrdljivih vjetrova koji pušu iz hrvatskog pravosuđa. Vjetrova koji će pogušiti sve one koji još uvijek (naivno) vjeruju u Hrvatsku.

U državu koja nit je pravna nit je pravedna (čak ni po kriterijima nove pravednosti drugoga Ive) nit je poštena.

Medicinski bi se to reklo 3P insuficijencij…(Komentar Dana – Petar Ciganović)

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Franjo Čabrijan

    July 23, 2012 at 19:27

    Ivo platiti ćeš za sav lopovluk u Hrvatskoj.Ti si Ivo meta, a sve druge mete su skrivene,ne postoje.Što Ti je Ivo trebalo da pokušaš puč, nakon sto si odstupio po nalogu onih koji su Te postavili. Dragi Ivo (što reče Kosorica) nikad Ti ne bi vidio suđenja da si nas poslušao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije

More in Najnovije

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

spMarch 19, 2019

Armada navijala u Zaprešiću ali uz uvrede Miškoviću

spFebruary 10, 2019

OMNIA: Sinergija znanja, kreativnosti i tehnologije

spJanuary 25, 2019

Požar prizemnice na Turniću!

spJanuary 19, 2019

ZALJUBLJENA U RIJEKU: Profesorica iz Ukrajine ostvarila san iz djetinjstva i skrasila se u Rijeci

spJanuary 4, 2019

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese

spDecember 21, 2018

Most: Peranića smo suspendirali – Peranić: Nije mi ništa stiglo, kandidiram se za predsjednika!

spDecember 20, 2018

Večeras snijeg i na riječkom području?

spDecember 16, 2018

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.