Home Vijesti Urnebesan status poznatog riječkog profesora: Umjesto informatike ravnozemljaški zemljopis i porterti poglavnika!

Urnebesan status poznatog riječkog profesora: Umjesto informatike ravnozemljaški zemljopis i porterti poglavnika!

1264
0

Hrvatska javnost se zgraža nakon šokantnog prijedloga suradnika udruge ‘U ime obitelji’ prema kojem bi se iz škola izbacila informatika. Naime, Ustavnom sudu podnesen je prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluke ministrice obrazovanja Blaženke Divjak o uvođenju informatike kao obaveznog predmeta od rujna u škole.

Prijedlog je podnio dr. med. Tomislav Gojmerac, pedijatar, dopredsjednik Centra za prirodno planiranje obitelji i suradnik udruge U ime obitelji u projektu “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece”, pozivajući na odluku Ustavnoga suda iz 2013. kojom je ukinuta odluka o uvođenju kurikuluma zdravstvenog odgoja. Prijavitelj, naime, smatra da se ta odluka Ustavnoga suda u cijelosti može primijeniti i na ministričinu odluku o uvođenju kurikuluma informatike.

Sandi Basić, poznati riječki profesor iz Prometne škole, ovako je na svom facebook profilu prokomentirao najnoviji biser iz Markićkine kuhinje:

Ma, nego šta… Treba izbacit’ i matematiku, strane jezike, fiziku, kemiju, biologiju, politiku, ekonomiju, filozofiju, ma sve gdje treba uključiti mozgovnu aplikaciju… Dva nastavna sata nek’ pjevaju crkveno zborno pjevanje, dva sata nek’ crtaju portrete Markićke, Mamića i poglavnika, dva sata nek’ uče korienski pravopis, jedan sat nek’ proučavaju ravnozemljaški zemljopis, a onda dva sata na vjeronauk kod sisačkog biskupa… A nas svih poslat’ peć’ pice fureštima… I tri put bolja plaja… Svima dobro. Vozdra, republiko, i nisi bila nešto naročito… Boh i se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here