Home Mozaik Uznemirujuća snimka šokirala svijet: Nožem izbo nepoznatog mladića i probio mu pluća...

Uznemirujuća snimka šokirala svijet: Nožem izbo nepoznatog mladića i probio mu pluća zbog nevjerojatnog razloga

86
0

Irački imigrant, 28-godišnji Rebaz Mohammed, koji je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao ilegalno, osuđen je na šest godina zatvora nakon “neselektivnog” napada u Southamptonu prošlog prosinca.

On je usred bijelog dana izvukao kuhinjski nož iz kaputa te nasrnuo na 18-godišnjeg studenta Ellisa Wheelera koji se u krivom trenutku našao na pogrešnom mjestu šetajući parkom na povratku iz teretane, piše The Sun.

Mohammed ga je napao jer je želio biti deportiran iz Britanije.

Zastrašujuća snimka pokazuje kako imigrant prilazi mladiću neposredno prije divljačkog napada, kratko mu se obraća i pita ga zna li kickboks prije nego što je zamahnuo nožem prema njemu. Wheeler je nakon uboda koji mu je probio pluća uspio pobjeći, ali se onesvijestio prije nego što je hitno prevezen u bolnicu gdje je operiran.

Prijatelj koji je pozvao hitnu pomoć i rukom mu pritiskao ranu zapravo mu je spasio život pa ga je sud za taj čin nagradio sa 250 funti.

Mohammed, koji je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao ilegalno, a boravio je u hotelu u Bournemouthu, uhićen je na mjestu događaja te je rekao policiji da je napao svoju žrtvu kako bi ga poslali kući u Irak.

Andrew Houston, tužitelj, rekao je da je Mohammed znao da mora učiniti nešto da bi bio deportiran i da je razgovarao s ljudima koji poznaju imigracijski sustav.

“Ulagao je velik napor da bude deportiran, ali nije imao posao i novac. Vjerovao je, prema onome što mu je rečeno, da mora počiniti prekršaj koji je dovoljno ozbiljan”, kazao je njegov branitelj te dodao:

“Predstavlja se kao vrlo naivna osoba. Doživio je grižnju savjesti ili barem tugu.”

Mohammedu je za još četiri godine produljena boravišna dozvola u Britaniji kako bi mogao odslužiti zatvorsku kaznu.

Previous articleSergej Jakirović uoči Varaždina: Moramo biti taktički odgovorni i ne puštati previše prostora iza leđa
Next articleČekajte, zar se ovo smije?! Navijačice pomoću erotske predstave ometale suparničke igrače

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here