Sport

VIDEO: Dvoglavi orao čuvar grba NK Rijeke!

VIDEO: Dvoglavi orao čuvar grba NK Rijeke!

oraonkrijeka
Hrvatski nogometni klub Rijeka predstavio je u petak novi vizualni identitet koji će krasiti navijačke rekvizite kluba. Riječka dizajnerica Anja Zambelli Čolak iz «Zambelli brand design» studija, u suradnji s klubom posljednjih je mjeseci razvijala dizajnerska rješenja i objasnili misao vodilju kreiranja koncepta vizualnog rješenja koji komunicira čvrstu vezu između simbola grada Rijeke i nogometnog kluba Rijeka, reflektirajući tako povezanost stanovništva grada s klubom.
– Klub stabilnim koracima gazi naprijed usmjeren jasnom vizijom uspjeha na svim poljima. Identitet kluba osim navijača i igrača, čini i vizualni identitet fan artikala sa snažnim porukama. Mislim da smo uspjeli dobro povezati glavne simbole grada i kluba, istaknuti moć i vjernost u komunikaciji uspjeha i energije. Cilj nam je bio dobiti prepoznatljiv proizvod koji će naši navijači rado i ponosno isticati na tribinama stadiona, ulicama grada, u svakodnevnim aktivnostima, uredima, školama… – istaknula je Marina Vela, administrativna direktorica kluba.

Novi vizualni identitet navijačkih artikala potpisuje Anja Zambelli Čolak koja je istaknula motive vizualnih rješenja.
– Na početku se želim zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju i prilici da sudjelujem u kreiranju novog vizualnog identiteta fan artikala kluba. Razvoj dizajnerskih rješenja kluba bogatog tradicijom i grada u kojem taj klub čini navijačko srce logično nas je vodio do spoja najznačajnijih simbola grada i kluba pa smo tako simbol orla iz grba Grada Rijeke koji predstavlja snagu, pobjedu i prosperitet stavili u ulogu čuvara grba nogometnog kluba. Nadalje, okosnica rješenja bila nam je i izreka IDENTIFICENTER, (nepresušnost) koja bi u našem slučaju simbolizirala nepresušnu vjernost navijača prema klubu. Uskladili smo i prepoznatljiv simbol križa koji je sastavni dio dresa, kao i slogan Zajedno smo Rijeka. Bitan novitet predstavlja poznati “Pešekan” kojeg smo na proizvodima za najmlađe osuvremenili nazivom “Mr.Sharky Pešekan”. Nadam se da će se šira riječka publika identificirati s novim dizajnerskim rješenjima te da će isti krasiti tribine i ulice našega grada – rekla je Anja Zambelli.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Bišćan: Moramo biti zadovoljni

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju!

spFebruary 16, 2019

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Stjepan Lončar: Predivan je osjećaj dati prvi gol za Rijeku

spFebruary 11, 2019

Bišćan: Vidjelo se da smo bolja momčad

spFebruary 10, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.