Home Vijesti Video iz tunela Sv. Rok: oba su vozača kriva, BMW-ov znatno više

Video iz tunela Sv. Rok: oba su vozača kriva, BMW-ov znatno više

352
0

Vozač sivog Renault Espacea vozio je pretjecajnom trakom, a vozač bijelog BMW-a X6 vozio je uz opasno premali razmak, svjetlosnim signalom požurivao je vozača ispred sebe i na kraju pretjecao desnom trakom…

Video vožnje autocestom A1, koji je izazvao veliku polemiku na društvenim mrežama, a potom i u medijima pokazao je lošu kulturu vožnje i lakoću činjenja opasnih prometnih prekršaja na autocesti, jer su vozači svjesni da mogu kršiti prometne propise bez straha od sankcija, piše Željko Marušić za Autoportal.

To još jednom potvrđuje kako se, u smislu povećanja sigurnosti prometa na našim cestama, trebamo fokusirati na sljedeću mjeru: Povećanje izvjesnosti kažnjavanja za kršenje prometnih propisa.

Ocjena konkretne situacije, temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama:

Vozač sivog Renault Espacea napravio je prometni prekršaj po:
čl. 142. st. 1 – vožnja pretjecajnom trakom autoceste (“Autocestom se vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni”)

a vozač bijelog BMW X6 napravio je niz opasnih prometnih prekršaja po:
čl. 67. st. 1 – pretjecanje s desne strane automobila
čl. 109. st. 1 – ugrožavanje sigurnosti premalim razmakom
čl. 142. st. 2 – pretjecanje voznim trakom autoceste
čl. 142. st. 3 – požurivanje vozila ispred sebe davanjem zvučnih i svjetlosnih signala
čl. 142. st. 4 – premali razmak od vozila ispred

Kombinacija prekršaja koje je napravio vozač bijelog BMW X6 ukazuje i na elemente obijesne vožnje, koje nisu definirane Kaznenim zakonom, čl. 226.

Iz ove zanimljive prometne situacije, koja srećom nije rezultirala nesrećom, koja je mogla biti i tragična treba izvući sljedeće zaključke, odnosno

PRIJEDLOG MJERA

1. U svrhu povećanja izvjesnosti kažnjavanja za prometne prekršaje, sve opasne lokacije na cestama te autoceste treba premrežiti radarskim kamerama, koje bilježe/kontroliraju: brzinu, razmak, vezanost vozača i putnika, korištenje mobilnog uređaja, nepropisno pretjecanje, prolaske kroz crveno svjetlo, oduzimanje prednosti, poštivanje ugroženih sudionika u prometu, pješaka, biciklista, mopedista…
2. Definiciju “Obijesne vožnje”, Kazneni zakon čl. 226., treba proširiti odredbom za vožnju autocestom uz razmak 75 posto i više manji od minimalnog temeljem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, čl. 142. st. 4 (razmak u iznosu prijeđenog puta u dvije sekunde pri konkretnoj brzini)

Previous articleBivši hrvatski reprezentativac završio karijeru s 29 godina
Next articleVIDEO U Kini i ribe moraju napraviti PCR test

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here