Home Vijesti (VIDEO) Kadirov o pregovorima sa Zelenskim: Ja sam psiholog, znam manipulirati ljudima

(VIDEO) Kadirov o pregovorima sa Zelenskim: Ja sam psiholog, znam manipulirati ljudima

129
0

Čečenski vođa Ramzan Kadirov je za državnu televiziju Rusija 1 objasnio na koji način bi vodio pregovore s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o okončanju ruske invazije. Tvrdi da bi Zelenskog “vrlo brzo uvjerio da potpiše sve potrebne dokumente”.

Odgovorio je i na pitanje što bi rekao u razgovoru jedan na jedan s ukrajinskim čelnikom. “Ne bih ništa rekao. Prisilio bih ga da učini što god nam je potrebno. Ja sam psiholog, jako dobro poznajem ljude i mogu njima manipulirati, pa bih brzo pronašao prave frekvencije i stavio ga (Zelenskog) na njegovo mjesto”, poručio je Kadirov.

“Uvjerili ste me”, kazala je njegova sugovornica i Putinova propagandistica Olga Skabeeva, koja je već ranije tijekom rata širila antiukrajinsku i antizapadnu retoriku. Isječak iz televizijskog gostovanja čečenskog lidera je na Twitteru objavio ukrajinski savjetnik ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

Iako se Kadirov pokušava pozicionirati kao bitna figura u ruskoj invaziji, malo je vjerojatno da će biti pozvan na potencijalne pregovore dvije sukobljene strane, piše Newsweek. Još prije početka ruske invazije, skupine za ljudska prava optuživale su Kadirova za izvansudska ubojstva, otmice i mučenja.

Međutim, zloglasnu reputaciju je dodatno potvrdio tijekom rata u Ukrajini jer su pojavili brojni izvještaji o brutalnosti njegove vojske, čiji pripadnici dolaze iz pretežno muslimanske ruske republike Čečenije.

Iako je Kadirov bio kritičan prema ruskim zapovjednicima i općenito neefikasnosti ruske vojne operacije, suzdržavao se od izravnog kritiziranja Putina jer mu je potrebna njegova potpora kako bi ostao na vlasti.

Previous articleProsvjed protiv Vučića u Beogradu, demonstranti probili ogradu!
Next articleGolman Cityja pokazivao suparniku u koju stranu da puca penal. Ovaj ga poslušao i zabio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here