Home Mozaik VIDEO: Kutak za jugonostalgičare

VIDEO: Kutak za jugonostalgičare

3791
0

Danas je datum koji se slavio kao Dan republike u SFRJ. Dan Republike obilježavao je godišnjicu 2. zasjedanja AVNOJ-a 29. studenoga 1943., kada su predstavnici partizanskoga pokreta otpora proglasili federalni ustroj Jugoslavije, te ustavotvornu skupštinu FNRJ 29. studenoga 1945. Blagdan se prestao obilježavati raspadom SFRJ.

Odlučili smo se tim povodom prisjetiti života u bivšoj državi uz uradak nazvan “Video posvećen svima koji su 1970-ih i 1980-ih odrastali u Jugoslaviji”.

Naime, u ovom klipu koji traje nešto više od 11 minuta i gdje je podloga muzička tema iz kultnog filma Grlom u jagode kroz fotografije su prikazane sve dječje emisije, kako strane tako i domaće, ali i crtani filmovi koji su se u to vrijeme prikazivali na malim ekranima.

Video će vas podsjetiti i na legendarne filmove ovdašnje kinematografije, kao što su Sivi dom, Ko to tamo peva, Balkanski špijun i drugi, a neizostavan dio su i kultne grupe poput Šarlo Akrobata, Disciplina kičme i drugi muzički sastavi koji su obilježili ovo razdoblje.

Naravno, u videu su prikazani omiljeni stripovi, filmovi, igračke, slatkiši i vozila tog vremena…

Vjerujemo da će svi jugonostalgičari uživati u ovom videu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here