Home Mozaik VIDEO: Mladići iz Dalmaciji snimili kako se Teslom probijaju kroz zametene ceste

VIDEO: Mladići iz Dalmaciji snimili kako se Teslom probijaju kroz zametene ceste

92
0

Skupina mladića iz Dalmacije vraćale se kući nakon utakmice Dinama i Hajduka. Iskustvo probijanja Teslom kroz zametenu Liku prepričali su za portal Dalmacija danas.

“Odlučili smo ići za Zagreb preko Knina i mogu reći da smo na utakmicu došli bez ikakvih značajnih problema i bez zakašnjenja”, kaže jedan od putnika.

Kod Macole su, kaže, krenuli problemi.

“Trebao nam je punjač, jer da smo išli autocestom, ne bi uspjeli stići do Splita. Macola je bila potpuno zakrčena, nije se mogli ni približiti odmaralištu. Ispred je bilo parkirano minimalno sto automobila i jedino smo mogli parkirati na zaustavnom traku.

Nastavili smo dalje, a prije Svetog Roka smo sišli s autoceste i krenuli prema Gračacu. Kod kružnog toka smo naišli na policiju koja nam je kazala da je cesta prema Dalmaciji zatvorena”, pričaju.

“Kako smo čuli da su svi smještajni kapaciteti bili zauzeti i morali smo ostati spavati u autu, odlučili smo se za pokušaj proboja. Naime, u slučaju da smo ostali spavati u autu u Gračacu, ne debelim minusima, baterija ne bi izdržala do jutra.

Nismo htjeli riskirati smrzavanje ni ostanak bez auta pa smo se dobro raspitali s lokalnim stanovništvom koje nam je ukazalo na njihove makadamske i druge sporedne puteve. Uskim putovima došli smo do Malovana”, prepričava.

“Između Malovana i Otrića nas je uhvatilo takvo snježno nevrijeme koje nikada u životu nisam doživio. Tada mi je postalo jasno zašto je policija zabranila sav promet.

Naglašavam da često putujem za Zagreb, osobito zimi, a ovo se nije dalo usporediti bilo s čim viđenim. Vozimo cestom, i odjednom se više nije vidio put. Na uzbrdici nismo smjeli stati jer ako staneš gotovo je. Odjednom naletiš na brdašce sniga, na nanos od metar i pol. Više se nije znalo di je cesta, nije više bilo znakova.

Neću vas lagati, adrenalin i strah u tim trenucima bili su na vrhuncu. No izvukli smo se iz nekoliko težih situacija, probili se do Otrića i dalje prema Kninu”, prepričava.

Kaže da je bio dobro upoznat s prognozom vremena, ali da je mislio da neće biti tako kako se pisalo.

“Mislio sam da se ceste zatvaraju zbog navijača. Mislio sam da se sve događa jer je na cestama velik broj navijača pa se boje nereda. No, nakon ovog iskustva rekao sam sebi da nikad više neću nigdje ići po ovakvom nevremenu na svoju ruku. To bi preporučio i svima ostalima”, zaključuje.

Previous article‘Armagedon nona’: Umirovljenici se rasplesali na pjesmu Mama ŠČ!
Next articleVIDEO: Usred derbija voda se počela slijevati niz tribinu na Maksimiru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here