Home Mozaik VIDEO Morski pas progutao ronioca, nakon čega je počela gola borba za...

VIDEO Morski pas progutao ronioca, nakon čega je počela gola borba za život

267
0

Erica Nerhusa iz Australije živog je progutala tri metra duga velika bijela psina. Ronilac je opisao kako ga je ovaj grabežljivac počeo gutati za glavu i jedan je od rijetkih ljudi koji su se iz njegovih ralja izvukli živi.

Eric je u siječnju 2007. ronio u blizini grebena na rtu Howard u Novom Južnom Walesu tražeći vrstu jestivog morskog puža kad je do njega doplivao morski pas. Iskusni ronilac tada je imao 41 godinu i našao se u želucu morskog psa dok su se njegovi oštri zubi zarivali u njegovo meso.

Zatim ga je pokušala progutati cijelog, zgnječivši mu glavu i prsa, koji su na sreću bili zaštićeni njegovom teškom ronilačkom opremom.

  • Jedne minute je bio dan, druge se sve zacrnilo. Unutar čeljusti bila je samo tama, nisam mogao ništa vidjeti jer sam gledao u stražnji dio njegova grla. Nikad nisam doživio ovako nešto – rekao je za britanski Sun.

Nakon prvog ugriza, morski pas mu je drugim pokušao iščupati dušnik, a potom ga je počeo žestoko tresti.

  • Počeo sam se tresti horizontalno vrlo snažnim pokretima. Pomislio sam “je li ovo kraj, je li ovako izgleda umiranje?” – prisjeća se.

Njegovi instinkti za preživljavanje srećom su proradili u ovom trenutku, pa je naslijepo pipao uokolo dok nije pronašao očnu duplju u koju je uspio zabiti palac. Morski pas ga je pustio, no prema riječima stručnjaka za morske pse to nije značilo kraj napada.

Aidan Martin, znanstvenik posvećen istraživanju morskih pasa rekao je za The Sun da oni često dopuštaju svom ugrizenom plijenu da pobjegne kako bi iskrvario, nakon čega ga je lakše uhvatiti.

Ubrzo je počela druga runda Ericove borbe s morskim psom.

– Veliko okruglo crno oko gledalo je ravno u moje lice bez imalo straha od bilo kakvog broda, bilo kojeg čovjeka ili bilo koje druge životinje u moru. Bio je to najstrašniji prizor koji sam ikada vidio – rekao je ronilac.

Uspio se smiriti i što je brže moguće otplivao prema brodu na koji ga je ukrcao njegov sin.

Odveden je u bolnicu u Wollongongu nakon što je čudom preživio napad.

  • Drago mi je što sam još uvijek ovdje. Nekad ti život da priliku… – rekao je dodavši kako je u tom trenutku samo razmišljao o tome kako preživjeti.
Previous articleNe, ovaj čovjek nije osuđen na smrtnu kaznu jer je prdnuo u džamiji!
Next articleVIDEO Kamera snimila dok je beba bila sama, majka je bila u panici: “Nešto nije u redu”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here