Home Mozaik VIDEO: Pijani manijak koji je usmrtio bebu i ženu, bezbrižno se ponašao...

VIDEO: Pijani manijak koji je usmrtio bebu i ženu, bezbrižno se ponašao u bolnici i šalio s medicinskim sestrama

141
0
o 34255893 1280
o 34255893 1280

Užasna prometna nesreća potresla je Englesku krajem svibnja kada je Darryl Anderson (38), vozeći u pijanom stanju, prouzročio sudar u kojem su poginuli osmomjesečni dječak i njegova teta. Nesreća se dogodila između Chester-Le-Streeta i Durhama u 3.15 ujutro. Anderson, čiji je nivo alkohola u krvi bio tri puta iznad dopuštene granice, vozio je brzinom od 227 kilometara na sat kada se zabio u automobil u kojem su bili osmomjesečni Zachary Blades, njegova majka Shalorna Warner i njena sestra Karlene Warner.

Samo nekoliko sekundi prije fatalnog udara, Anderson je slikao brzinomjer svog Audija Q5, na kojem je jasno pisalo koliko brzo vozi. Nakon nesreće, hladno je izjavio policiji: “Greške se ponekad dogode, ali ja nisam loša osoba”, prenosi. Njegovo zanemarivanje ozbiljnosti situacije šokiralo je mnoge.

U bolnici se nastavio bezbrižno ponašati i šalio se s medicinskim sestrama. Prema fotografiji kontrolne ploče njegovog Audija Q5, koju je uslikao direktno prije udara, otkriveno je kako mu je bljeskalo i crveno upozorenje za sudar. Na sudu u Durhamu rekao je kako je bio toliko pijan i rastresen, da nije primijetio vozilo ispred sebe.

Snimku policijskih kamera POGLEDAJTE OVDJE.

Brišući suze s lica, shrvana majka Shalorna prisjetila se trenutka udara, nakon čega joj je sin bio odbačen 49 metara iz smrskane autosjedalice na suprotni kolnik. Pogledala je na suvozačko sjedalo i vidjela da joj je sestra Karlene teško ozlijeđena, ali shvatila je da je beba prioritet. Rekla joj je da će se vratiti po nju.

“Otrčala sam na lijevu stražnju stranu, gdje je trebao biti Zachary, ali nije bilo tog dijela automobila. Kopala sam po smrskanim dijelovima i bacala ih, pokušavajući ga pronaći. Vrištala sam njegovo ime i tražila drugog vozača da mi ga pomogne pronaći, ali nije pomogao.”

Njen sin je izbačen iz smrskane autosjedalice i završio na suprotnom kolniku. Shalorna je pokušala spasiti sestru i sina, ali Anderson nije pomogao. U očaju je zvala hitnu pomoć i krenula trčati prema prometu, mašući rukama i vičući ostalim vozačima da joj pomognu, jer Anderson nije htio. Vozač kamiona zaustavio se kako bi ju upozorio da ne juri prema prometu, kad je pronašla praznu autosjedalicu u kojoj je bilo dijete.

“Čula sam bolan vrisak vozača kamiona, vikao je: “Vaša beba je ovdje!”. Otrčala sam i našla Zacharyja na travi. Odmah sam znala, morala sam pokupiti svoju mrtvu bebu s ruba ceste. Zagrlila sam ga čvrsto, nikad neću zaboraviti.”

U međuvremenu joj je rečeno da Karlene nije preživjela. Na sudu se okrenula Andersonu, koji nije podizao glavu i rekla mu da je svojim odlukama stvorio slomljenu ljusku žene i majku bez djeteta.

Anderson se u međuvremenu predomislio, tvrdeći da je pokupio autostopera koji je vozio auto u trenutku sudara. Inače, vraćao se iz međunarodne zračne luke Newcastle nakon odmora sa suprugom u Antaliji, koja je zbog njegovog ponašanja ranije odletjela kući. Shalorna je sa sinom također išla po sestru Karlene koja se vraćala s putovanja.

Kako prenosi britanski tabloid, osuđen je na 17 godina zatvora, uz objašnjenje sutkinje u kojem je rekla da su njegova razina alkohola u krvi, agresivna vožnja, korištenje mobitela i pritisnuta papučica gasa dok se vozio 227 kilometara na sat, sudar učinili neizbježnim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here