Vijesti

VIDEO: Prljave igre oko Karoline Riječke

VIDEO: Prljave igre oko Karoline Riječke

Zakulisne igre oko gradskih poslovnih prostora ponovno dižu temperaturu u gradu. Najnoviji slučaj je poslovni prostor Karoline Riječke koju je prošlog četvrtka izlicitirala tvrtka tzv’ ‘Kralja Korza’ Mirka Pavičića. Poduzetnica Slavica Šota upozorava na moguće pogodovanje s obzirom na informaciju da je vlasnik bivšeg zakupoprimca Goranko Fižulić s ‘gradskim ocima’ i Mirkom Pavičićem prije samog natječaja dogovorio novog zakupoprimca.

Na sumnjive detalje natječaja upozorava i predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji upozozorava na činjenicu da postoji pismo u kojem Goranko Fižulić piše o mogućoj kompenzaciji dugova Magme s imovinom te tvrtke koju bi preuzeo Rijekatekstil Mirka Pavičića.
– Kako je Fižulić mogao znati tko će biti budući najmoprimac prije natječaja?, pita se Švorinić.

Tajnik Akcije mladih Bojan Kurelić kaže kako priče o kralju i kraljici na Korzu nemaju veze sa šahom nego s prljavim igrama i Mirkom Pavičićem i Željkom Marković.
– Nažalost, to samo pokazuje kako se u našem gradu raspolaže javnom imovinom, zaključuje Kurelić.

Midas

View Comments (3)

3 Comments

 1. jaksi

  October 2, 2012 at 01:42

  Ne kužim, zar je netko dao veću ponudu pa je odbijena? Ili je nekome koverta s ponudom nestala? Zašto netko od ovih koji su sad glasni nisu dali ponudu na natječaju za ovaj prostor?
  Gradski oci mi se gade, ali s ovakvim bedastoćama samo vodu usmjeravate na njihov mlin, i de facto radite za njih i kontra sebe. Iskulirajte se jer ovako nećete napraviti ni pola rezultata od prošlih izbora.
  I sa ovim uskokovim prijavama će se tempirati točno pred izbore da uskok priopći da su istražili prijave i da nisu našli nezakonitih radnji, pa onda možete ovoj poduzetnici zahvaliti na +5% za debelog.

 2. che

  October 2, 2012 at 16:02

  Ma stvar je ustvari vrlo jednostavna,samo treba biti u “tome”.
  Ovo je samo nastavak malverzacija sa gradskim poslovnim prostorima,ali ako se ne znaju detalji teško je ući u trag.
  Već godinama se gradski poslovni prostori daju u podnajam od strane nekih privilegiranih riječkih tvrtki.Sve bi bilo OK da se tako puni gradski proračun,ali novac se slijeva na račune odabranih.Kako?Pa ti se prostori plaćaju gradu po početnim cijenama(11-20 e po m2( da bi se onda naplaćivalo po 70-100 eura po m2.Neke tvrtke se bave samo s tim poslom.Ali to nije sve.Nastavilo se sa namještanjem poslovnih prostora putem namjene pojedinog poslovnog prostora,a i visokim jamčevinama za samo pristupanje licitaciji.Na taj način se elimiraju svi zainteresirani,ostaje samo jedan i uzima prostor po početnoj najamnini.Treba uguglati : Max Mara izlicitirana po početnoj najamnini,ili Korzo 8A namjena posuđe,pa će možda biti jasnije.Na kraju je firma od Predraga Slobode ostala sama na natječaju,dobila prostor po početnoj najamnini(cca 1.500 e mjesečno) i drugi dan prodala firmu za velike novce.Samo na razlici u najamnini grad Rijeka gubi 1.000.000 kn godišnje,jer je bivši zakupodavac plaćao 10.000 eura mjesečno.
  Oko Karoline je priča slična.Naime,grad Rijeka traži da se plati dug Magme ( cca 2.500.000 kn) ako se misli dobiti taj prostor.Postoji dokumentacija da je za to dogovorena kompenzacija ,ali sada je to u domeni istražitelja.
  Prostor je izlicitiran za početnu najamninu od strane tvrtke koja izgleda nema niti zaposlenih,niti novaca na računu.Direktor te firme je inače i direktor Rijekatekstila.Kako će oni to platiti pitanje je.Tko će osvanuti u tom prostoru vidjet ćemo..
  Sve se to nemože raditi bez znanja i dozvole čelnika našega grada.
  Naravno da se sve te radnje ne mogu

 3. Slavica Šota

  October 2, 2012 at 22:21

  Gospodine ˝JAK-SI˝ za razliku od vas ja se drzim one stare da je bolje pokusati pa ne uspijeti nego kao vi nista ne poduzeti.
  Niste niti svijesni koliko je moja obitelj i ja vec toga odradila dobrog za ovaj grad,a dali ce gospodin gradovlasnik dobiti +5% ili nece vise biti gradonacelnik vrijeme ce pokazati.Mozda cete tada imati vise hrabrosti pa napisati vase puno ime i prezime kao i ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Na današnji dan: Orao vraćen na gradsku uru!

spApril 19, 2019

Sud ukinuo pritvor bivšoj upravi Uljanika

spApril 18, 2019

Zbog proljetnih školskih praznika Autotrolej dodatno prorijedio vozni red!

spApril 17, 2019

Milin otac: Ne pada nam napamet novac prepustiti politici, odreknite se bijednih 5 lipa!

spApril 17, 2019

Danko Končar tužio portal Rijeka Danas, tvrdi da se zbog nas morao opravdavati državnom vrhu!

spApril 17, 2019

Autobus zdrobio ‘toyotu’!

spApril 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 2,43 promila

spApril 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.