Home Vijesti VIDEO: Rus se zapalio jer ne želi u rat protiv Ukrajine

VIDEO: Rus se zapalio jer ne želi u rat protiv Ukrajine

216
0

Muškarac u Rijazanu, gradu od pola milijuna stanovnika na zapadu Rusije, zapalio se u znak prosvjeda protiv mobilizacije rezervista za rat u Ukrajini, javlja Sky News.

Na Telegram kanalu grada objavljena je snimka kako odvode muškarca omotanog u plavu plahtu. U objavi se navodi da je muškarac vikao kako ne želi sudjelovati u ratu.

Podsjetimo, u prosvjedima protiv mobilizacije diljem Rusije uhićeno je više od 2000 ljudi. Uz to, na ruskim granicama sa susjednim zemljama formirali su se dugi redovi ljudi koji pokušavaju pobjeći od mobilizacije rezervista. Samo tijekom vikenda u Finsku je ušlo oko 17.000 Rusa.

Alex Rossi, dopisnik Sky Newsa iz Moskve, piše kako u Rusiji polako, ali sigurno raste otpor prema mobilizaciji.

U zadnjih pet dana, otkad je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio mobilizaciju 300.000 rezervista za rat u Ukrajini, održan je niz prosvjeda protiv mobilizacije na kojima je privedeno više od 2000 ljudi.

Rossi navodi da su prosvjedi mali, ali znakoviti s obzirom na činjenicu da se događaju u Putinovoj Rusiji, gdje se neposluh ne tolerira. Postoje i znakovi ozbiljnije pobune protiv mobilizacije.

Spaljeno je najmanje 20 ureda za regrutaciju, a jedan časnik za regrutaciju je ustrijeljen iz blizine u uredu za mobilizaciju u sibirskoj regiji Irkutsk, podsjeća Rossi.

Previous articleProvalnici imaju novi trik, dovoljna im je sekunda: ‘Mislim da će to biti sve češće, odmah zovite bravara!’
Next articleOsam godina nakon što ju je silovao, stigla joj je jeziva poruka na telefon: Zbog ove rečenice, sledila se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here