Home Sport VIDEO U Japanu je na finalu srednjoškolskog nogometnog natjecanja bilo gotovo 51000...

VIDEO U Japanu je na finalu srednjoškolskog nogometnog natjecanja bilo gotovo 51000 gledatelja

111
0

Svejapanski nogometni turnir srednjih škola 2022. obilježio je 101. izdanje navedenog godišnjeg kupa za srednje škole diljem Japana, koji je osvojio Okayama Gakugeikan nakon pobjede 3-1 nad Higashiyamom u finalu, što je bila prva srednja škola iz Okayame koja je pobijedila na natjecanju.

Kao i obično, na turniru se natjecalo svih 48 pobjedničkih škola u svojim prefekturalnim kvalifikacijama. Kvalifikacijski turnir u Tokiju bio je jedini od 47 koji je kvalificirao dvije srednjoškolske ekipe za turnir. Metropolitansko područje također je dobilo pravo domaćina finala, koje se trebalo igrati na Japanskom nacionalnom stadionu u Shinjukuu. Aomori Yamada bili su branitelji naslova, osvojivši prethodno prvenstvo s 4-0 protiv Ozua. Ove godine je natjecanje pratilo 43 japanaskih medija. Polufinale i finale prenosila je japanska državna televizija.

Najzanimljiviji podatak jest da je finalnu utakmicu ovog srednjoškolskog natjecanja pratilo čak 50,868 gledatelja, brojke koje zvuče nevjerojatno iz naše perspektive.

Previous articleNovi obrat u ‘slučaj Kongo‘: Ministarstvo promijenilo priču o statusu dva uhićena para!
Next articleFOTO: Optuženi Hrvati u Zambiji tvrde da nisu krivi, objavljene prve fotografije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here