Home Mozaik VIDEO: Mrle u predstavi Kiklop

VIDEO: Mrle u predstavi Kiklop

795
0

Scena Gorica i u svojoj novoj predstavi ‘Kiklop’ nastavlja s trendom dovođenja jakih redateljskih rukopisa i glazbenika na scenu te će se po drugi put na kazališnim daskama spojiti umjetničke i kreativne snage Ivice Buljana i Leta 3. Jedina sačuvana Euripidova satirska drama Kiklop, u režiji Ivice Buljana i adaptaciji Gorana Ferčeca, premijerno će biti izvedena 4. listopada u Sceni Gorica, a o radu na predstavi popričali smo s Damirom Martinovićem Mrletom, koji s ostatkom benda Let 3 potpisuje glazbu u predstavi i sudjeluje kao izvođač.

‘Kiklop u Buljanovoj viziji je satirska igra s dosta grube, otvorene zajebancije, puno seksa i zdravog humora, u čemu smo se u potpunosti pronašli’, rekao je Mrle, dočaravši proces nastanka predstave:

‘U radu na predstavi istražujemo prastare, potisnute životinjske osjećaje, i to pokušavamo izvući iz sebe i predstaviti. U svrhu provokacije napravili smo instrumente od svakodnevnih predmeta, poput kanti, dasaka i komada drveta, i dali ih izvođačima koji nikad nisu svirali. ‘

Provokacija u radu na predstavi je višestruka. ‘Buljan nas provocira svaki dan, ali i mi provociramo njega’, rekao je Mrle, dodavši: ‘Buljan je odličan i s Letom 3 se savršeno razumije i podudara te nema nekih prevelikih priča oko toga što treba napraviti’.

To je, nakon ‘Fedre’ 1996. godine, druga suradnja Buljana i letovaca. I u predstavi prije 15 godina dečki su sudjelovali radeći glazbu i glumeći.

Majstori stapanja performansa i glazbe pretočit će zvučne plodove predstave u novi album. ‘Sve pjesme koje budemo izvodili na sceni iskoristit ćemo kao materijal za novu ploču’, rekao je Mrle, dodavši: ‘Pjesme sam pripremao prije nego što smo krenuli u predstavu, a kako tekst nije strogo vezan uz glazbu, savršeno se uklapaju u nju.’

U predstavi će, uz Mrleta, sudjelovati Zoran Prodanović Prlja, Marko Cindrić, Frano Mašković, Marinko Leš, Matej Zec, Branko Kovačić, Dražen Baljak, Tomislav Kvartuč, Damjan Simić, Elvis Hodžić, Davor Ćiković, Ivan Magud, Ivan Ožegović, Boris Barukčić i Miroslav Mlinar. (tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here