Home Vijesti Vijećnici HDZ-a i Mosta pokušali na silu u Galeb pa prijetili gradskoj...

Vijećnici HDZ-a i Mosta pokušali na silu u Galeb pa prijetili gradskoj službenici?

2621
1

Gradski vijećnici Josip Kukuljan i Ivona Milinović pokušali su jučer posjetiti brod Galeb pri čemu je došlo do incidenta zbog kojeg je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

“Gospodine Kukuljan, žalosno i nedopustivo nije ponašanje gradske uprave prema gradskim vijećnicima i njihovim gostima, nego je žalosno i nedopustivo Vaše ponašanje, kako prema predsjedniku Gradskog vijeća, tako i prema djelatnici gradske uprave.

Pri tom mislim na bezobrazan, zapovjedni i naređivački ton Vaših mailova upućenih meni u kojima naređujete i zahtijevate da obavijestim nadležne da stižete na Brod (što uopće i nije moja nadležnost).
Unatoč takvom Vašem krajnje nekulturnom ponašanju i pristupu očekujete da ja kao predsjednik Gradskog vijeća udovoljim Vašim željama i zamislima.

O usmenoj prijetnji izrečenoj djelatnici Odjela gradske prave za kulturu da ćete: „napraviti frku s novinarima ako vam se u roku od 15 minuta ne spuste škale“, da ni ne govorimo. Ovakvu prijetnju smatram krajnje nedopustivom.

Gospodine Kukuljan, Vi ste jedan od 37 vijećnika u Gradskom vijeću i nemate nikakva veća prava u odnosu na druge vijećnike, tako da Vas i ovim putem obavještavam da što se mene kao predsjednika Gradskog vijeća tiče, ne uživate i nećete uživati nikakav poseban tretman.

Što se tiče razgleda broda Galeb, kao što Vam je već i odgovoreno, na moju inicijativu je u tijeku dogovor s pročelnikom nadležnog Odjela gradske uprave za kulturu oko utvrđivanja mogućeg termina razgleda broda Galeb za sve, a ne samo odabrane članove Gradskog vijeća i to još ovaj tjedan, dakle prije održavanja sjednice Gradskog vijeća.

Nadalje, moram naglasiti da se nikako ne može tvrditi da je bilo kome onemogućena šetnja po brodu Galeb, jer bi to bila istina kada nadležne osobe ne bi dozvolile pristup Brodu osobama koje za to imaju potrebne dozvole. Provjerom u nadležnom Odjelu gradske uprave za kulturu dobivena je informacija da niti jedna od osoba navedenih u Vašem mailu nije niti podnijela službeni zahtjev u službenoj proceduri za dobivanje dozvole za posjet brodu Galeb, tako da nije jasno zašto bi i kako djelatnik na brodu Galeb trebao i smio na brod propustiti osobe koje za to nemaju dozvolu.

Ovime moja komunikacija s Vama po ovome pitanju završava, a poziv za razgled broda Galeb dobit ćete, kao i svi drugi gradski vijećnici, kada termin razgleda bude poznat i dogovoren”, stoji u Poropatovom reagiranju.

Prije Poropata javnosti se obratio i prozvani Kukuljan:

“Žalosno je što si neki prisvajaju ekskluzivno pravo na šetnju po brodu “Galeb” bez zaštitne opreme dok drugima, predstavnicima Gradskog vijeća koji dolaze s stručnjacima u kompletnoj zaštitnoj opremi i dozvolama Lučke uprave to onemogućavaju. Mailom sam najavio da ću kao gradski vijećnik doći u obilazak broda Galeb u utorak 24. rujna, zajedno sa capt. Nedeljkom Kuzma i dipl.ing. brodogradnje Ivo Rezićem. Razlog posjete je vizualni pregled broda kako bi se dobilo stručno mišljenje. Kasnije nam se pridružila i vijećnica Ivona Milinović. Svi četvero smo stajali pred brodom punih 45 minuta čekajući spuštanje stepenica kako bi se popeli na brod.

Djelatnik koji je na brodu nam nije htio spustiti stepenice, a odgovorne osobe u gradskoj upravi nam nisu htjele ići u susret. Predsjednik Gradskog vijeća mi je mailom odgovorio da će predložiti nadležnom Odjelu gradske uprave za kulturu da se u slijedećem razdoblju organizira razgled broda Galeb za sve članove Gradskog vijeća. Poštovanom predsjedniku Gradskog vijeća Andreju Poropatu poručujem da će taj razgled biti prekasno da bi se na temelju dodatnih argumenata protiv obnove spriječilo izglasavanje kredita na sjednici gradskog vijeća čija je točka ovaj ponedjeljak. Osim toga gradski vijećnici nisu dovoljno stručni da mogu dati svoje mišljenje na temelju vizualnog pregleda bez da su sa njima stručnjaci. Očito je da se prava slika o brodu Galeb krije od javnosti i da nekome dobro odgovara da završi na remontu”, poručio je Kukuljan.

Vijećnicima desne političke opcije danas se tribinom pridružila i skupina građana koja se okuplja oko Vedrane Spadoni. Tribina kojom se pokušalo ukazati na ideološku neprihvatljivost obnove Galeba nije izazvala veći interes građana.

1 COMMENT

  1. U kompletnu zaštitnu opremu idu, uz zaštitnu odjeću i: zaštitne cipele, zaštitne naočale i zaštitni šljem. Toga na slici ne vidim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here