Vijesti

Vikend u prometu: Najveća brzina 196 km/h, najveća koncentracija alkohola 1,93 g/kg

Vikend u prometu: Najveća brzina 196 km/h, najveća koncentracija alkohola 1,93 g/kg

This image has an empty alt attribute; its file name is policija.jpg

Policijski službenici prometne policije tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske pojačano su nadzirali promet radi smanjenja mogućnosti stradavanja i povećanja ukupne razine prometne sigurnosti. Sveukupno je zabilježeno 307 prometnih prekršaja, od kojih najviše prekoračenja brzine – 87 prekršaja.
Najveće prekoračenje zabilježeno je 22. ožujka u 12.33 sati kod vijadukta Zečeve Drage, gdje je vozač krećući se u smjeru Rijeke, upravljao osobnim vozilom marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka  brzinom od 196 km/h iako je na toj dionici  ograničenje brzine od 110 km/h.
U istom razdoblju zabilježena su 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg izmjerena je 28-godišnjaku, zaustavljenom u noći 23. ožujka na području Punta na otoku Krku. Upravljao je osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka te je zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.
Inače, alkotestirana su 132 vozača, a od spomenuta 32 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola njih 13 je izmjerena koncentracija alkohola  između 0,51 i 1,00 g/kg, po devet ih je bilo s koncentracijama alkohola između 1,01 i 1,50 g/kg te iznad 1,51 g/kg, a jednom je vozaču izmjerena koncentracija alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Većina vozača pod utjecajem alkohola, njih 14 je bila u dobi između 31. i 40. godine života.
U ovom razdoblju pod utjecajem alkohola zatečen je jedan recidivist.
Osim brzine i alkohola, policija je utvrdila i niz drugih prekršaja koji utječu na sigurnost prometa, i to:  44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15  prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom određene kategorije, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 107 različitih prometnih prekršaja.
Počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Pojačan nadzor prometa na cestama policija će provoditi i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudionike da se odgovorno ponašaju te poštuju prometna pravila i propise.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Stiže pijesak iz Sahare, tko nije oprao auto, neka ga ni ne pere!

spApril 20, 2019

VIDEO: Požar u Sušačkoj Dragi, kanader nad Sušakom!

spApril 20, 2019

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Na današnji dan: Orao vraćen na gradsku uru!

spApril 19, 2019

Sud ukinuo pritvor bivšoj upravi Uljanika

spApril 18, 2019

Zbog proljetnih školskih praznika Autotrolej dodatno prorijedio vozni red!

spApril 17, 2019

Milin otac: Ne pada nam napamet novac prepustiti politici, odreknite se bijednih 5 lipa!

spApril 17, 2019

Danko Končar tužio portal Rijeka Danas, tvrdi da se zbog nas morao opravdavati državnom vrhu!

spApril 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.