Home Vijesti Visoka lužnata koncentracija boce Romerquellea u Rijeci

Visoka lužnata koncentracija boce Romerquellea u Rijeci

141
0

Stigli su rezultati do sada provedenih vještačenja Centra “Ivan Vučetić” koji potvrđuju da je bočica Romerquellea iz koje je pio čovjek koji je prije šest dana hospitaliziran u Rijeci bila kontaminirana jakom lužinom.

“Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića – policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koji su mu dostavljeni temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudaraju se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13.6).

Temeljem utvrđenog kemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje.

Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3.5, što odgovara pH vrijednostima ovakvih vrsta napitaka.

Vezano uz prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. studenog, također je dovršeno vještačenje tekućine iz plastične boce bezalkoholnog pića te je utvrđeno kako tekućina iz bočice ima pH 2.59 koji je također uobičajen za ovu vrstu pića te u tekućini nisu detektirani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića.”

Previous articleBeroš: Možda je sve greška, a Coca Cola nije kriva!
Next articleVrhunska knjiga za sve ljubitelje nogometa i Vatrenih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here