Home Mozaik Vlasnik OPG-a s Dugog otoka: Monstrum je vezao tek rođenog magarca za...

Vlasnik OPG-a s Dugog otoka: Monstrum je vezao tek rođenog magarca za majku i ubio ga

364
0
Foto: Pexels

“Ni 24 sata nije bio na ovom svijetu…”, tužno je rekao Sebastian Jagić, vlasnik OPG-a s Dugog otoka kojeg je zgrozio prizor na njegovu imanju, tri-četiri kilometra udaljenom od mjesta Sali.

Malenog, tek okoćenog magarčića pronašao je s debelim užetom oko vrata, čiji je drugi kraj bio vezan za njegovu majku.

“Ili ga je netko udavio pa vezao za majku ili ga je živog vezao za nju pa ga je ona jadna sama udavila jer ga je vukla za sobom po imanju. To ne znam. Samo znam da ovo što se dogodilo nije normalno”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Jagić, koji s bratom dugi niz godina drži magarce.

“Brat je bio u subotu ujutro i nahranio ih, dao im vode, kao što to radi svakog dana. Tamo je bila i ta magarica koja je svaki čas trebala donijeti na svijet mlado pule. Zato znamo da je okoćen u popodnevnim satima tog dana. U nedjelju ujutro pošao sam do njih jer te umiljate životinje često pokazujemo turistima, koji su oduševljeni i vole se fotografirati pokraj njih. I zamislite sad, dođemo tamo, a jedan me od turista pita ‘što je ovom malom?'” prepričao je uzgajivač.

Prizor ga je šokirao.

“Malo pule, tek okoćeno, neki je divljak udavio konopom i drugim krajem konopa vezao ga za majku!? Koji monstrum to može napraviti, ima li stvarno takvih neljudi?” kaže.

Dodao je da je odmah pozvao policiju te da su krenuli u istragu. “Mogu vam reći da su i oni bili zgroženi, kao i cijelo mjesto. Ovakvo što se ne pamti”, kazao je.

U Policijskoj upravi zadarskoj Slobodnoj su potvrdili da istražuju slučaj.

“Odmah nakon zaprimljene dojave policijski službenici obavili su očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje u vezi s kaznenim djelom ubijanja ili mučenja životinja”, rekla je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Previous articleVraća se jedan od ključnih igrača Hrvatske, izbornik oduševljen: ‘Zvao me, želi ostati s nama…‘
Next articleU Rijeci pogođen Eurojackpot u iznosu od 2.558.398,10 kn!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here