Home Vijesti Vlasnik Russnefta: Pet milijuna eura Ježiću uplatio sam ja, a ne MOL

Vlasnik Russnefta: Pet milijuna eura Ježiću uplatio sam ja, a ne MOL

717
0

Vlasnik Russnefta i jedan od najmoćnijih ruskih tajkuna Mihail Safarbegovič Gucerijev pred mađarskim je istražiteljima izjavio da je on, a ne mađarski MOL, uplatio pet milijuna eura na račun švicarske tvrtke Roberta Ježića. Gazda Russnefta istražiteljima je kazao da je Ježić dobio novac da bi zauzvrat lobirao za projekt Družba Adria, koji se nikad nije realizirao, piše Jutarnji list.

Prema optužnici, Ivi Sanaderu je trebalo biti uplaćeno deset milijuna eura mita da bi upravljačka prava u Ini prepustio Molu i da bi izdvojio neprofitabilni plinski biznis.

Tajkun Gucerijev, piše Jutarnji, kazao je da je on vlasnik off shore tvrtki Ceroma Holding Ltd i Hangarn Oil Products na Cipru, preko kojih je uplaćeno pet milijuna eura provizije na račun Ježićeve švicarske tvrtke Xenoplast&Shipping AG. Kazao je i da mu Ježić nikad nije vratio taj novac, iako projekt Družba Adria nikad nije zaživio.

Gucerijev je na glasu kao prijatelj Vladimira Putina, a u nekoliko navrata boravio je i u Hrvatskoj zbog poslova s Inom i Plinacrom. Prema svjedočenju Roberta Ježića, novac je na njegovu švicarsku tvrtku uplatio MOL i bio je namijenjen Ivi Sanaderu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here