Home Vijesti Vozač neregistriranog i neosiguranog motocikla bez vozačke dozvole bježao policiji

Vozač neregistriranog i neosiguranog motocikla bez vozačke dozvole bježao policiji

124
0
cropped lisice 1.v1
cropped lisice 1.v1

Jučer ujutro, oko 8:30 sati, na području Pećina u Rijeci, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka susreli su se s incidentom koji je rezultirao privedbom vozača motocikla. Vozač, koji nije imao registracijske oznake na motociklu, odbio je zaustaviti se na znak policije, ignorirajući zvučne i svjetlosne signale.

Umjesto da se zaustavi, vozač je nastavio kretati se u suprotnom smjeru, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom u zavoju zbog neprilagođene brzine. Došlo je do sudara s policijskim vozilom u pokretu koje je pokušavalo zaustaviti vozača. Nakon toga, motocikl je udario u parkirano osobno vozilo, a vozač je pao na kolnik zajedno s motociklom.

Pokušavajući pobjeći s mjesta događaja, vozač se podizao s tla, ali je bio zaustavljen od strane policijskog službenika i priveden u nadležnu policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 34-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom prije stjecanja prava, a protiv njega je bila izdana potraga zbog izdržavanja kazne zatvora te radi uručenja službene pošte.

Nakon postupka policije, vozač je jučer priveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda. Nepravomoćnom presudom određena mu je novčana kazna od oko 2600 eura te kazna zatvora u trajanju od 50 dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here