Home Biznis Vrdoljak o Čermakovoj ponudi za preuzimanje Dine i Diokija: Moramo pričekati vjerovnike

Vrdoljak o Čermakovoj ponudi za preuzimanje Dine i Diokija: Moramo pričekati vjerovnike

128
0

IvanVrdoljakU Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan je Hrvatsko-njemački gospodarski forum na kojeg je stigao i njemački vicekancelar Philipp Rösler. Istaknuo je da se Hrvatska mora postati atraktivnija za investicije, ali da se i dalje mora boriti s korupcijom. To je spomenuo i hrvatskom ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku koji je svjestan da dizanje konkurentnosti znači i veća ulaganja u obrazovanje mladih.

Novinare je zanimalo kakav je stav države prema ponudi generala Ivana Čermaka za kupnju Diokija. “Svaka ponuda koja daje šansu da se pokrene proizvodnja i da ti ljudi dobiju posao i nastave prehranjivati svoju obitelj je najprihvatljivija ponuda”, rekao je Vrdoljak, dodajući da konačna odluka ipak nije na državi, već na vjerovnicima. “Država će napraviti što god može, no sačekat ćemo vjerovnike”, dodaje Vrdoljak.

S obzirom na to da radnici Dine i Diokija nisu dobili devet plaća, tražili su uključivanje institucija u rješavanje njihovih problema. Vrdoljak tvrdi da država tu teško može djelovati. “Potpuno razumijem stanje u kojem se nalaze te tvrtke, no da država u predstečajnom dijelu ulazi s novim kapitalom kako bi se isplatile plaće, malo je vjerojatno”, istaknuo je Vrdoljak dodajući da jedino što država može napraviti jest ubrzati predstečajni postupak.

Previous article28-godišnjak provalio u 13 osobnih vozila
Next articleVeći stanovi drže cijenu najma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here