Home Vijesti Vrhunski stručnjak prokomentirao toksikološki nalaz Mateja Periša: ‘Nije bio pijan, ali imao...

Vrhunski stručnjak prokomentirao toksikološki nalaz Mateja Periša: ‘Nije bio pijan, ali imao je neku energiju u sebi’

691
0

Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Slavko Sakoman komentirao je toksikološki nalaz Mateja Periša, Splićanina čije je tijelo nakon pet mjeseci potrage pronađeno u Beogradu. Nalaz, objavljen prošloga tjedna, pokazao je da je Matej u svome organizmu imao alkohola, amfetamina i kokaina.

“Nije bio pijan jer bi gubio koordinaciju. Imao je neku energiju u sebi da nešto radi, ali mozak očito nije normalno kognitivno funkcionirao. Nešto je tražio, zujao lijevo – desno, jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina što je potvrđeno analizom. Te droge stvaraju osjećaj euforije, moći i snage, a istovremeno uskraćuju mogućnost razumnog prosuđivanja. Zato je smušeno hodao. Je li ga netko gurnuo ili se sam poskliznuo pa pao to će ostati tajna”, rekao je Sakoman za N1.

Istaknuo je da se u Hrvatskoj droge konzumiraju u većoj mjeri od europskog prosjeka. Uzrok tome vidi u zanemarivanju školske prevencije i edukacije. Smatra da mladi imaju pozitivan stav prema drogama, jer nisu upućeni. “Na tako loše pripremljen svijet mladih odjednom se po čitavoj državi posije droga. U kratko vrijeme kokain i amfetamin postanu svugdje dostupni”, naglasio je, dodajući da mladi riskiraju uzimanjem droge jer ne znaju što će im ona učiniti u budućnosti.

Previous articleNATO u visoku pripravnost stavlja 300.000 vojnika!
Next articleMožemo! Rijeka pozvao gradske vijećnike da ih podrže u zahtjevu za raspisivanje referenduma oko prodaje terena Žabica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here