Home Vijesti Vučić: Prijeti nam treći svjetski rat, gori od drugog

Vučić: Prijeti nam treći svjetski rat, gori od drugog

688
0

“Velika je histerija protiv EU. Lijepo je to kad uz pivo gledamo TV, možemo opsovati. Super je to. Ali nemojte smetnuti s uma da imamo novac zahvaljujući prije svega EU”, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

“Šesnaest premijera je izravno ili neizravno govorilo o potrebi usklađivanja s vanjskom politikom EU. Nije lako slušati. Ali to ne znači da možemo ići u drugu krajnost, imamo drugi put ili alternativu EU. Mora postojati racionalan, pragmatičan pristup, u interesu građana”, poručio je Vučić.

“U stranim kompanijama u Srbiji direktno radi 300.000 naših ljudi, a indirektno 500.000 ljudi, a dvije trećine tih kompanija u Srbiji su iz EU”, rekao je Vučić. “Ne mogu oni razumjeti koliko su nam Rusi i Kinezi značajni. Mi moramo njih poštivati, biti fer prema svima. Moramo učiniti mnogo toga do prosinca”, dodao je.

“Nisam u Bruxellesu rekao da je od početka rata bilo 2629 članaka o Srbiji u vezi s uvođenjem sankcija Rusiji, nego u vezi s mogućim ratom na Zapadnom Balkanu. Vjerujte mi, ne dođe li do primirja poslije Donbasa, imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio drugi. Mali čovjek s Balkana to govori. Nadam se da će početi s mirovnim pregovorima, inače odosmo svi”, podvukao je Vučić.

Inače, Vučić se sastao danas u devet sati s delegacijom predstavnika radnika kompanije Stellantis Kragujevac.

Previous articleSrpski odbojkaši se povukli s natjecanja: ‘Završavamo ponosno. Kosovo je Srbija’
Next articleU Istri godinama tukla i maltretirala muža, uzimala mu plaću i zaključavala ga!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here