Home Vijesti Vučić: Sram vas bilo sve, lažovi jedni!

Vučić: Sram vas bilo sve, lažovi jedni!

141
0

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon sastanaka s patrijarhom Porfirijem te se osvrnuo na situaciju na Kosovu i eskalaciju tenzija.

Na početku Vučić je komentirao odluku kosovske policije da zabrani ulazak patrijarhu Porfiriju.

“Doslovno smo do jedan ujutro razgovarali. Upoznao sam patrijarha sa situacijom iz različitih kuteva, političkog, ali i sigurnosnog. Mislim da jučerašnje nepuštanje patrijarha na Kosovo koje su prištinske vlasti izvele najbolje govori o onima koji su to organizirali. To je samo djelomično Priština, dovoljno je da pogledate priopćenja onih koji su najavljivali da će to oštro osuditi”, rekao je Vučić na početku obraćanja.

Također je kazao kako su priopćenja europskih dužnosnika jedna od najvećih sramota.

“Mi smo Srbi krivi što imamo SPC i što je njen patrijarh poželio otići u Pećku patrijaršiju. To priopćenje iz Europe, točno bih rekao da je to jedna od najvećih sramota koju su sebi mogli priuštiti. Oni ne mogu ni patrijarha ni srpsku crkvu oteti iz srca srpskog naroda”, istaknuo je Vučić. Osvrnuo se i na pitanje slobode kretanja koje potencira Europska unija.

“Vidjeli ste da govore o slobodi kretanja. Veći su problem barikade koje su Srbi postavili kao znak prosvjeda nego što je zabranjen ulazak poglavaru jedne Crkve. Gdje se to događa i da se pravite da ne primjećujete? Zbog čega netko histerično inzistira na uklanjanju blokada? Zato što oni jedino tako vide način za rješavanje problema. Tim putevima Albanci uopće ne idu. Te puteve koriste samo Srbi sa sjevera Kosova koji podržavaju barikade kao vid protesta, borbe”, dodao je Vučić.

Naglasio je kako će Srbija nastaviti voditi razgovore u interesu srpskog naroda na Kosovu.

“Vodimo razgovore s predstavnicima međunarodne zajednice, zastupamo interese srpskog naroda na Kosovu. Nisu Srbi izašli na barikade jer im je to palo na pamet. Oni koji su gazili, zajedno s NATO zemljama teritorijalni integritet Srbije, pokušavaju to i danas”, rekao je. Pojasnio je kako se vode razgovori i s američkim predstavnicima.

“Radimo i s Lajčakom, Escobarom i ti razgovori teku. Uključili smo sve resurse i pokušavamo sačuvati mir. Te histerične prijetnje, večeras će vas Kurti napasti, ne možete dobiti ništa, cijeli svijet vidi da je Priština u pravu… Shvatili smo i po priopćenju za patrijarha. Sram vas bilo sve, lažovi jedni”, poručio je Vučić. Na kraju svog govora rekao je i što kosovske vlasti imaju kao cilj.

“Njihov cilj je izbacivanje Srbije za sva vremena s Kosova i posebno izbacivanje neposlušnog srpskog naroda sa sjevera Kosova. Zato koriste sve svoje agente i po Beogradu i mnogim drugim mjestima. To je nešto s čim ćemo se suočavati”, zaključio je Vučić.

Previous articleNiko Janković novi igrač HNK Rijeka: ‘Veselim se novom izazovu u dresu Rijeke’
Next articleČlan omanskog parlamenta ponudio je Messiju milijun dolara za plašt koji je nosio tijekom predaje trofeja SP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here