Home Vijesti Vujić: Nema ulaganja bez terminala u Omišlju

Vujić: Nema ulaganja bez terminala u Omišlju

960
4

Hrvatska mora shvatiti da nikakvih izdašnih ulaganja neće biti dok se ne izgradi novi terminal riječke luke u Omišlju i pruga do Krka, rekao je novinarima v.d. župana Vidoje Vujić nakon prošlotjednog posjeta Singapuru. Dodao je kako su licenciranje kineskih liječnika i dozvola uvoza njihovih lijekova preduvjet za singapurska ulaganja u riječki prometni pravac i obnovu lječilišta u Skradu ili eventualno Rabu. Te bi administrativne prepreke mogle biti brzo riješene, rekao je Vujić.

Tome u prilog idu i napokon riješeni imovinsko-pravni odnosi za obnovu lječilišta u Skradu. Pet i pol hektara zemljišta sada je u državnom vlasništvu, a 6,5 ha u vlasništvu Općine Skrad. Novim županijskim Prostornim planom tamo je predviđeno lječilište za koje se traži javno-privatno partnerstvo, rekao je Vujić, koji je goransku lokaciju predložio kineskim partnerima iz Singapura.

Vujić očekuje skore investicije i u Kraljevicu, gdje Prostorni plan na mjestu brodogradilišta predviđa poslovno-uslužnu zonu.(radio rijeka)

4 COMMENTS

  1. Ode taj lažni komunist u Singapur i vrati se i kaže da neće Kinezi ulagati u PGŽ dok se ne izgradi kontejnerski treminal na Omišlju, most i željeznica. E sad, gdje je to taj lažni komunist bio? U Singapuru ili Kini? I čije On Vujić ovlasti ima da tako govori kako govori?
    Licenciranje kineskih lječnikai dozvola uvoza kineskih ljekova ima kao veze s ulaganjima u PGŽ?

  2. Kao da on zna gdje je bio. Pokupio je par dnevnica, guzica mu je vidjela puta na račun poreznih obveznika, a posao ionako ne radi ni doma ni vani.

  3. @čabrijan, a da nije kojim slučajem ipak radio donio krivu info? I, da, licenciranje ima veze i sa ulaganjima u Županiju. Kroz lobiranje. Od strane “lažnog” komuniste pri svojoj “jednoobraznoj” vladi. Ima logike, ili?

  4. Da,da, Vidoje tako neće biti bolja ili brža usluga u zdravstvu dok se u Rijeci ne izgradi još jedna bolnica, jer pacijenti žele lijepe bijele zidove, a ne vrhunskog liječnika i medicinsku struku? Evo Vam danas na terminalu Brajdice pada promet kontejnera, znači ništa taj most i novi terminal na Krku ne znači osim posao za građevinu, pa od tuda pitanje Vidoje, što to povezuje SDP i građevinare, i koja je Vaša osobna uloga u tome? Imali ste Vidoje partnera u Lučkoj upravi Rijeka, i što potrošio je preko 100 milijuna kuna za tzv. putnički terminal na koji ne mogu pristati brodovi za nautički turizam? Nije ponovo izabran, to mu je jedina kazna? A tko ga štiti od istrage i u njegovoj stranci , i u državnom odvjetništvu? Pih 100 milujuna kuna, taman koliko je otišlo iz državnih firmi preko Fimi medije i ostalih medija, za vrijeme Sanadera?Selektivna pravda i politički procesi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here