Home Najnovije Vujić: Zahtjevi HNS-a suprotni zakonu i zdravom razumu

Vujić: Zahtjevi HNS-a suprotni zakonu i zdravom razumu

1117
1

Napuklina između kolicijskih partnera SDP-a i HNS-a u Primorsko-goranskoj žuapniji sve je veća – Nisam led-rasvjeta koju će paliti na daljinski, rekao je danas za Radio Rijeku obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić na novinarsko pitanje o pritiscima iz HNS-a da imenuje zamjenike na ispražnjena mjesta. Riječ je o mjestima u vrhu županije koja su ostala upražnjena nakon odlaska bivšeg župana Zlatka Komadine na ministarsko mjesto u Vladu te njegove zamjenice Nade Turine Đurić kao zastupnice u Sabor.


Vidoje Vujić

Zakon to ne predviđa i taj klijentelizam neće proći, poručio je SDP-ovac Vujić koalicijskim partnerima te dodao kako je zahtjev HNS-a suprotan zakonu i zdravom razumu. ‘Ako je to predmet spora onda je to čisti klijentelizam i politikanstvo’, zaključuje Vujić.

Nada Turina Đurić, saborska zastupnica HNS-a i donedavna dožupanica Primorsko-goranske županije poručila je da za sada ne želi komentirati Vujićeve izjave.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se otvoreni rat između SDP-a i HNS-a reflektirati i na rad Županijske skupštine čija je sljedeća sjednica u četvrtak. Vladajuća većina je i sada prilično tanka. Koalicija SDP-HNS-HSU-IDS-HSLS-ARS-SDAH-ZS ima samo tri člana skupštine više od potrebne većine, od čega su četiri skupštinara HNS-a. (radio rijeka/rd)

1 COMMENT

  1. Čim prije otkantati opasnu organizaciju slobodnih liberala – to je prvi čin, a onda sleduje drugi čin – otkantati slobodne liberale u vašim redovima !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here