Home Vijesti Vujić smjenjuje upravu Doma zdravlja

Vujić smjenjuje upravu Doma zdravlja

1336
3

Upravno vijeće je uspjelo stabilizirati poslovanje Doma zdravlja tako da već tri godine posluje pozitivno, napominje njegova predsjednica i saborska zastupnica Nada Turina Đurić u svojoj reakciji na odluku župana Vidoja Vujića da smijeni upravu Doma zdravlja. Svemu tome jako su doprinijeli svi članovi Upravnog vijeća i ravnatelj, zato smatram da pravi razlozi za smjenu nisu poslovne prirode, napominje Turina Đurić.

Predlažem gospodinu Vujiću da se suzdrži od odluka koje bi bile u suprotnosti s važećom zakonskom regulativom – tako je na današnju najavu da će Vujić, zbog kašnjenja financijskih izvješća i novog Statuta, smijeniti Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja reagirao predsjednik koncesionara u javnoj zdravstvenoj službi PGŽ-a Leonardo Bressan.

U priopćenju za medije Bressan tvrdi da je ovaj saziv Upravnog vijeća u dvije godine uspio značajno smanjiti dugovanja Doma zdravlja. Ističe kako se Statut ne može izmijeniti bez suglasnosti Županije koja poslani zahtjev za suglasnošću nije ni uvrstila na dnevni red zasjedanja Županijske skupštine.

Imenovanje članova Upravnog vijeća ne provodi se javnim natječajem, već je regulirano Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, upozorava Bressan. Tako primjerice članove vijeća iz redova koncesionara, tj. obiteljskih liječnika, bira isključivo Skupština koncesionara svake četiri godine, napominje se u priopćenju.

Župan Vidoje Vujić najavio je da će danas smijeniti Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja na čelu s predsjednicom Nadom Turionom Đurić te raspisati javni natječaj za novi saziv.

Upravno vijeće je smijenjeno jer nisu dostavljana financijska izvješća, a prekasno se provelo i usklađivanje s novim odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zbog toga je kasnila izmjena statuta i nije registrirana nova djelatnost, pa se ne mogu potpisati ugovori s HZZO-om o nastavku financiranja, rekao je Vujić. (radio rijeka)

3 COMMENTS

  1. Drugarica Turina-Đurić igra igru za druga Komadinu, s obzirom da je v.d.Župan Vujić potpuno odbacio pokroviteljstvo druga Komadine. Na ovaj način opstrukcijom, drugarica Turina-Đurić si kupuje mmjesto u koaliciji za lokalne županijske izbore.

  2. Vidoje, i dalje si stari prdonja. Al ova ti je jako dobra. Bilo bi dobro da na javni natječaj za novi saziv dovedeš ljude sa zavoda za zapošljavanje koji su tamo min. nekoliko godina, i ne nose narančaste šalove 🙂

  3. kravetina birokratska, ona i cijela ekipa. VV ne znam šta mu je al vidim da već mjesecima radi dobro i u dobrom smjeru. Šteta što je u SDP-u.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here