Home Sport Yoshika Matsubara prvi Japanac u ‘bijelom’ dresu: Želim biti ambasador Rijeke u...

Yoshika Matsubara prvi Japanac u ‘bijelom’ dresu: Želim biti ambasador Rijeke u Japanu!

1659
0

Yoshika Matsubara je bio prvi japanski igrač koji je nastupio za Rijeku. Sjećaju ga se svi nogometni zaljubljenici koji pamte povijesnu 1999. godinu i sudačkom odlukom ukradeno prvenstvo. Iako je za naš klub zabilježio samo dva (2) nastupa naš grad mu je osvojio srce i ne propušta nijednu priliku kojom to može dokazati. Kada se 2016. godine snimao video podrške ‘Riječke želje za prvaka’ Matsubara se spremno odazvao i pozdravio Riječane navijačkim sloganom Forza Fiume.

Na svom profilu je u nekoliko navrata pričao o Rijeci, naravno, proslavio naslov prvaka i kao komentator prenosio evropsku utakmicu Rijeke i Milana. I dan danas ga boli 1999.godina, a i sjećamo se njegovih suza!

– Rijeka je uistinu moj ponosni tim, bio sam prvi japanski igrač u momčadi. Svi su bili tako dragi i srdačno me dočekali. Zaista sam bio sretan što sam odigrao tako važnu utakmicu na domaćem terenu s nevjerojatnim navijačima koji su nas bodrili. A navijači Rijeke uvijek su najbolji, kaže Matsubara na naše pitanje o dojmovima Rijeke 22 godina nakon što je zaigrao na Kantridi.

Koliko pratite utakmice Rijeke i europski nogomet. U Kakvom vam je sjećanju ostala Rijeka?

– Imam nešto znanja o Rijeci otkad sam komentirao njezine utakmice kad su otišli u Europsku ligu. Kad se utakmice Rijeke prenose uživo u Japanu, komentiram ih. Tako sam pratio hrvatsku reprezentaciju tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji i komentirao kvalifikacijske utakmice. Ne kontaktiram suigrače u Rijeci, ali želim to učiniti i vidjeti ih ponovno. Rijeka je za mene bila prvi klub koji je izazvao Europu. Rijeku jako volim. Nogomet na visokoj razini, okoliš, nevjerojatni ljudi, prekrasno more, priroda, svjež zrak, ukusna hrana … ima previše dobrih stvari o kojima se može govoriti u Hrvatskoj. Sva moja iskustva koja sam imao u Rijeci u Hrvatskoj za mene su vrijedna i govorim ih djeci i u medijima.

Otkrio nam je čime se trenutno bavi:

– Trenutno se bavim s 4 djelatnosti: Upravljanje tvrtkom u vezi s nogometom,. Rad u medijima kao nogometni komentator, Studiranje doktora znanosti na Sveučilištu Tsukuba i angažman kao potpredsjednik Odjel OB igrača J-League (japanska profesionalna nogometna liga) Ja sam i komentator, pa svaki dan danju komentiram utakmice J-lige, a noću komentiram utakmice u inozemstvu

Poruka navijačima Rijeke?

– U bliskoj budućnosti želim otići u Rijeku. Ako je moguće, želim biti ambasador i pričati o Rijeci Japanu ili Aziji. Recite to predsjedniku 🙂

Previous articleVIDEO: Dvije pčele udružile se kako bi otvorile bocu Fante!
Next articleTko je ispustio veću količinu nafte po riječkim prometnicama? Policija traži pomoć očevidaca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here