Home Vijesti Za izgubljenu nogu Maškarinu se nudi 2,5 milijuna kuna

Za izgubljenu nogu Maškarinu se nudi 2,5 milijuna kuna

143
0

Riječki KBC Miroslavu Maškarinu, mladom Rabljaninu koji je nakon operativnog zahvata na slijepom crijevu u srpnju 2006. godine izgubio nogu, ponudit će 2,5 milijuna kuna odštete. Upravnom vijeću KBC-a Vlada je dala suglasnost za raspolaganje tim iznosom za slučaj prihvaćanja sudske nagodbe u postupku koji se vodi na riječkom Općinskom sudu, u kojem Maškarin kao odštetu za nastalu invalidnost, a članovi njegove obitelji zbog duševnih boli, tužbom od države i KBC-a potražuju gotovo 14 milijuna kuna. Kako iznos koji za odštetu predlaže tuženi KBC prelazi dva milijuna kuna, za njega je suglasnost morala dati hrvatska Vlada, što je sada učinjeno.

Odvjetnica Ingrid Barić, Maškarinova opunomoćenica u sudskom sporu, s ponuđenim iznosom odštete nije bila upoznata jer je Ministarstvo zdravstva, a ni KBC Rijeka kao predlagač nagodbe, nisu o tome obavijestili

– Naš je prijedlog od početka bilo mirno rješenje spora. No, ovoga trenutka ne mogu komentirati predloženo jer još nemam službenu informaciju druge strane niti sam se o tome konzultirala s Miroslavom i njegovom obitelji – kazala je odvjetnica Barić.

Inače, Maškarin i njegova obitelj posljednjih nekoliko godina bili su u pregovorima o visini odštete, no iznos o kojem se tada razgovaralo bio je tri milijuna kuna, ali dogovor i nagodba nisu bili postignuti. (večernji list)

Previous articleStotinu kazni za nepropisno parkiranje
Next articleBura otežava promet na Jadranskoj magistrali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here