Home Vijesti Zaplijenjeni amfetamini i ecstasy

Zaplijenjeni amfetamini i ecstasy

119
0

resize (2)U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati složenog, višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kaznenih djela iz domene zlouporaba droga kojim je bilo obuhvaćeno više osoba s područja Primorsko-goranske i drugih županija. Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji djelatnika Službe kriminaliteta droga Policijskih uprava primorsko-goranske i zagrebačke u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.
Rezultate kriminalističkog istraživanja prezentirali su Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske i Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, dok je načelnik Sektora kriminalističke policije ove Policijske uprava, Željko Kruneš zahvalio kolegama iz Policijske uprave zagrebačke na suradnji, čestitao prisutnim voditeljima i njihovim djelatnicima na uspješno provedenom kriminalističkom istraživanju te iznio podatke o zaplijenjenoj drogi i osobama obuhvaćenim kriminalističkim istraživanjem.
Kriminalističko istraživanje je provedeno nad sedmero hrvatskih državljana, starosti od 20 do 49 godina koje policija sumnjiči za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 49-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da su tijekom studenoga i prosinca ove godine neovlašteno nabavljali veće količine droge MDMA tzv. ecstasy i droge amfetamin koju su dalje neovlašteno prodavali drugima osobama na području nekoliko županija.
Tijekom jučerašnjeg dana policija je pronašla i oduzela ukupno 2 545 grama amfetamina, 1 646 komada ecstasy, 88 grama marihuane, 15 000 kuna, 620 eura, pištolj i tri komada streljiva te druge predmete koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.
Vrijednost ove količine zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na najmanje 260 000 kuna, dok se vrijednost u uličnoj prodaji procjenjuje i do milijun kuna.
Pritvorskom nadzorniku dovedene su četiri osobe, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.(PUPG/RD)

Previous articleFrljić šalje autobus po kritičare iz Zagreba
Next articleJohn Kerry lobira za LNG terminal u Omišlju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here