Home Vijesti Zapovjednik Azova o pokolju zarobljenih azovaca: Putine, osvetit ćemo ti se!

Zapovjednik Azova o pokolju zarobljenih azovaca: Putine, osvetit ćemo ti se!

277
1

Vršitelj dužnosti zapovjednika pukovnije Azov, čiji su zarobljeni pripadnici jučer ubijeni u zatvoru proruskih separatista u napadu za koji se međusobno optužuju Rusija i Ukrajina, obratio se javnosti.

Azov je na svom Telegram kanalu objavio izjavu svog v.d. zapovjednika, bojnika Mikite Nadtočija, o “masovnom ubojstvu ukrajinskih ratnih zarobljenika u selu Olenivka u privremeno okupiranom teritoriju regije Donjeck”.

“Napad u Olenivki smatramo činom javne egzekucije. Rusija ga je počinila jer zna da je nitko neće kazniti. Navikli su na činjenicu da ih nitko ne drži odgovornima, čak ni za otvoreno kršenje zakona, pravila i običaja rata. Zato ćemo se mi, Azov, Ukrajina kao država i cijeli civilizirani svijet boriti za to da Rusija zapamti ovo jednom za svagda”, poručio je zapovjednik Azova.

“Već otkrivamo imena egzekutora i organizatora egzekucije ratnih zarobljenika. Već raspolažemo preliminarnim informacijama, ali još uvijek nismo spremni objaviti detalje. Naći ćemo ih gdje god da jesu – u okupiranim dijelovima Ukrajine, u Rusiji ili nekoj trećoj zemlji. Ukrajina će kao država osigurati pošteno suđenje i kaznu”, napisao je Nadtoči.

“24 sata su lagali o ukrajinskoj vojsci, a danas su potvrdili svoj zločin objavom vlastite ambasade. Želim podsjetiti Putina, koji je osobno odgovoran za ovaj zločin, da se u kući obješenog ne razgovara o užetu. Putine, bit ćeš kažnjen, zajedno sa svojim šakalima i ambasadama. Sa svim certifikatima i pečatima, presudom Međunarodnog suda”, poručio je prvi čovjek Azova.

“Lažno carstvo barbara bit će uništeno. Rusija misli da je ubila Azov, da ga je pogubila. Ali Azov je sada cijela Ukrajina. Svaki Ukrajinac će osvetiti svakog od naše mučene i ubijene braće”, zaključio je Nadtoči.

Previous articleVIDEO: Bruno Marić pjeva Hajdukovu pjesmu. Na istom mjestu pjevao je Dinamovu
Next articleEvo zašto Lovre Kalinić propušta utakmicu s Varaždinom

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here