Vijesti

Zašto šuti Novi list?

Zašto šuti Novi list?

Opsada poslovnog prostora u Ulici Ante Starčevića već je dva tjedna glavna tema gotovo svih riječkih medija. Gotovo svih jer je u najutjecajnijem riječkom mediju ova tema upadljivo preskočena. Radi se o Novom listu koji je o događaju prvo izvijestio vrlo šturo, a zatim potpuno prestao izvještavati. Važnost Novog lista za formiranje javnog mnijenja u Rijeci je neprocjenjiva pa nije pretjerano reći da onaj koji kontrolira najutjecajniji gradski medij kontrolira i Rijeku.

Krajem prošle godine, skupina poduzetnika, koja se može pohvaliti dobrim dugogodišnjim vezama sa Slavkom Linićem, ali i nikakvim iskustvom u novinskom poslu, registrirala je tvrtku Ri-novine, čije je sjedište bilo na adresi Novog lista. Među njima se našlo i ime ‘kralja Korza’ Mirka Pavičića čija se poslovna imperija posljednjih tjedana opasno ljulja pod udarima javnosti. Nakon intervencije s vrha, priča je pometena pod tepih, a formalni vlasnik ostao je istarski poduzetnik Albert Faggian. Teško je za povjerovati da je Linićeva ekipa zaista odustala od svojih namjera. Puno je vjerojatnija teorija prema kojoj je podjela utjecaja u Novom listu tada dogovorena ispod stola. U cijeloj priči je zanimljiva i povezanost još jednog aktera afere poslovni prostor, utjecajnog predsjednika Županijskog suda Veljka Miškulina, s aktualnim vlasnikom Novog lista preko Hrvatske udruge diplomiranih pravnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Faggian je član izvršnog odbora udruge, a Miškulin predsjednik od 2009. godine. Član iste udruge je i bivši vlasnik Novog lista Robert Ježić, koji je postavio aktualnog glavnog urednika Novog lista Branka Mijića na sadašnju funkciju. Mijić je prvog gazdu preživio, a izgleda da se sprema preživjeti i drugog, pogotovo ako je teorija o stvarnim vladarima Novog lista točna.(rd)

Midas

View Comments (5)

5 Comments

 1. F.ČABRIJAN

  December 6, 2012 at 05:53

  Novi list šuti jer je dio organizirane vlasti u gradu.Sicilija.

 2. zorro

  December 6, 2012 at 08:41

  ne šuti novi list, šuti glavni urednik. novinari novog lista gotovo svakodnevno pišu o ovom slučaju ali glavni urednik to ne želi objaviti a ne želi objaviti i neke druge tekstove koji mu se ne sviđaju. branko mijić odavna nije novi list, da je stao bi u obranu novog lista i novinara kojima se prijeti, već borac za svoje sitne interese. pri tome njega ne brine činjenica da je pod njegovim takvim šefovanjem novi list dogurao do najniže tiraže u svojoj povijesti a utjecaj novina u rijeci i državi nikad nije bio manji. branko mijić je karcinom novog lista kojeg žurno treba odstraniti.

 3. pese kan

  December 6, 2012 at 09:05

 4. Pravda

  December 6, 2012 at 09:18

  Zato Rijeka danas je jedini rijecki portal koji pise pravu istinu o problemima kako malih tako i velikih ljudi. Samo tako naprijed.

 5. DŽOLE

  December 6, 2012 at 10:39

  Sadašnja ekipa na čelu NL-a je kao fol se branila od udara ondašnjih pokušaja prodesničarenja početkom devedesetih: cilj je bio obraniti slobodu javne riječi i javnoga mijenja. Sadašnja ekipa je u groznoj poziciji jer NL nije više novina ljevičara već novina ekipe koja drma ovom regoijom. Pokojni Veljko se jadničak okreće u grobu vidjevši šta su mu napravili od pristojnog dnevnog glasila. A nije prošlo ni par mjeseci da su mu odali počast za 15 godina preranog odlaska na htijenju u stvaranju modernog dnevnog medija.
  pese kan – ovdje je narod – ne svi, ali ih ima, em ovce em kukavice, pa da se takvi usude izaći na ulicu tražeči ostavku neke izabrane javne funkcije ? To “ekipa” zna zato se tako bahato i ponašaju; a na jako, jako su tankim nožicama, skoro staklenim….NEMA para…čitaj u NL-u danas – pada Kanal RI, jedan od bastijona zle imperije….nema para…past će i druga glasila…pa i NL ne diše punim škrgama….NAŽALOST !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.