Vijesti

Zašto šuti Novi list?

Zašto šuti Novi list?

Opsada poslovnog prostora u Ulici Ante Starčevića već je dva tjedna glavna tema gotovo svih riječkih medija. Gotovo svih jer je u najutjecajnijem riječkom mediju ova tema upadljivo preskočena. Radi se o Novom listu koji je o događaju prvo izvijestio vrlo šturo, a zatim potpuno prestao izvještavati. Važnost Novog lista za formiranje javnog mnijenja u Rijeci je neprocjenjiva pa nije pretjerano reći da onaj koji kontrolira najutjecajniji gradski medij kontrolira i Rijeku.

Krajem prošle godine, skupina poduzetnika, koja se može pohvaliti dobrim dugogodišnjim vezama sa Slavkom Linićem, ali i nikakvim iskustvom u novinskom poslu, registrirala je tvrtku Ri-novine, čije je sjedište bilo na adresi Novog lista. Među njima se našlo i ime ‘kralja Korza’ Mirka Pavičića čija se poslovna imperija posljednjih tjedana opasno ljulja pod udarima javnosti. Nakon intervencije s vrha, priča je pometena pod tepih, a formalni vlasnik ostao je istarski poduzetnik Albert Faggian. Teško je za povjerovati da je Linićeva ekipa zaista odustala od svojih namjera. Puno je vjerojatnija teorija prema kojoj je podjela utjecaja u Novom listu tada dogovorena ispod stola. U cijeloj priči je zanimljiva i povezanost još jednog aktera afere poslovni prostor, utjecajnog predsjednika Županijskog suda Veljka Miškulina, s aktualnim vlasnikom Novog lista preko Hrvatske udruge diplomiranih pravnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Faggian je član izvršnog odbora udruge, a Miškulin predsjednik od 2009. godine. Član iste udruge je i bivši vlasnik Novog lista Robert Ježić, koji je postavio aktualnog glavnog urednika Novog lista Branka Mijića na sadašnju funkciju. Mijić je prvog gazdu preživio, a izgleda da se sprema preživjeti i drugog, pogotovo ako je teorija o stvarnim vladarima Novog lista točna.(rd)

Midas

View Comments (5)

5 Comments

 1. F.ČABRIJAN

  December 6, 2012 at 05:53

  Novi list šuti jer je dio organizirane vlasti u gradu.Sicilija.

 2. zorro

  December 6, 2012 at 08:41

  ne šuti novi list, šuti glavni urednik. novinari novog lista gotovo svakodnevno pišu o ovom slučaju ali glavni urednik to ne želi objaviti a ne želi objaviti i neke druge tekstove koji mu se ne sviđaju. branko mijić odavna nije novi list, da je stao bi u obranu novog lista i novinara kojima se prijeti, već borac za svoje sitne interese. pri tome njega ne brine činjenica da je pod njegovim takvim šefovanjem novi list dogurao do najniže tiraže u svojoj povijesti a utjecaj novina u rijeci i državi nikad nije bio manji. branko mijić je karcinom novog lista kojeg žurno treba odstraniti.

 3. pese kan

  December 6, 2012 at 09:05

 4. Pravda

  December 6, 2012 at 09:18

  Zato Rijeka danas je jedini rijecki portal koji pise pravu istinu o problemima kako malih tako i velikih ljudi. Samo tako naprijed.

 5. DŽOLE

  December 6, 2012 at 10:39

  Sadašnja ekipa na čelu NL-a je kao fol se branila od udara ondašnjih pokušaja prodesničarenja početkom devedesetih: cilj je bio obraniti slobodu javne riječi i javnoga mijenja. Sadašnja ekipa je u groznoj poziciji jer NL nije više novina ljevičara već novina ekipe koja drma ovom regoijom. Pokojni Veljko se jadničak okreće u grobu vidjevši šta su mu napravili od pristojnog dnevnog glasila. A nije prošlo ni par mjeseci da su mu odali počast za 15 godina preranog odlaska na htijenju u stvaranju modernog dnevnog medija.
  pese kan – ovdje je narod – ne svi, ali ih ima, em ovce em kukavice, pa da se takvi usude izaći na ulicu tražeči ostavku neke izabrane javne funkcije ? To “ekipa” zna zato se tako bahato i ponašaju; a na jako, jako su tankim nožicama, skoro staklenim….NEMA para…čitaj u NL-u danas – pada Kanal RI, jedan od bastijona zle imperije….nema para…past će i druga glasila…pa i NL ne diše punim škrgama….NAŽALOST !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.