Home Vijesti Zbog Plomina 3 tužili Ministarstvo

Zbog Plomina 3 tužili Ministarstvo

770
2

Članovi Zelene akcije i Zelene Istre, uz potporu građana Labinštine, podignuli su na Upravnom sudu u Rijeci tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode, zbog izdavanja ekološke dozvole za termoelektranu Plomin C. Zatražili su odgodu gradnje termoelektrane sve do pravomoćne presude. Osporit će dozvolu Ministarstva, među ostalim i zato što je kao energent odabran ugljen, što je suprotno Prostornom planu Istarske županije koji kao energent predviđa plin.

Razmatranje projekta izgradnje termoelektrane Plomin C – jedina je točka dnevnog reda današnje tematske sjednice Skupštine Istarske županije. Županijski vijećnici trebali bi se izjasniti prihvaćaju li da se izgradi termoelektrana Plomin C na ugljen.

2 COMMENTS

  1. Što je sad ovo sa Zelenima? Vratili se s berba gljiva, pa bi se igrali politike? AHa, dolaze lokalni izbori pa bi se ubacili u igru?Kakve su to sad igre i za čiji interes? Formalno za Zelene, neformalno za vlast. Pa kako Zeleni bi se ugurali u izbore,pobrali koji postotak, ne prešli prag i njihovi glasovi idu najjačem igraču SDP-u. Prozirne su to igre.A Aljoša Babić opravdano misli da većina ne zna za te igre, konačno ušao je u projekt zelenih smišljeno i sa zadatkom. Služiti režimu vlasti, i od toga imati koristi,pa makar kao slikati se za medije, iako je tu interes puno veći.
    Osobno sam za termoelektranu na plin, ali prvo u Rijeci, ali hebi ga tu nema puno posla za građevinare jer postrojenje postoji, samo treba promijeniti energent, a i zaposleni postoje. Znači ništa, nema interesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here