Home Mozaik Zdravko Čolić izjavio da se u vrijeme socijalizma u bivšoj Jugi nije...

Zdravko Čolić izjavio da se u vrijeme socijalizma u bivšoj Jugi nije smio slaviti Božić i izazvao burne reakcije! (VIDEO)

144
0

Pjevač Zdravko Čolić gostovao je nedavno u HRT-ovoj emisiji “Kod nas doma”, a jedna njegova izjava o slavljenju Božića u bivšoj Jugoslaviji digla je podosta prašine.

“Moj otac je radio u onoj bivšoj državi, socijalizam, bio je u unutrašnjim poslovima u policiji i to se u državnim poslovima nije smjelo slaviti, ni Uskrs, ni Božić, ni Bajram, ništa nije bilo od toga. Sve je bilo zabranjeno. Iz djetinjstva nemam te božićne radosti, imam novogodišnju jelku”, rekao je Čolić.

“Nova godina je slavljena i državni praznici, a ovi vjerski praznici nisu imali to odobrenje. Tu je bilo deficita, vezano za božićne praznike, kasnije, kada je krenulo, sve je to obilježavano, svatko na svoj način i dandanas ljudi vode računa… Svatko ima pravo slaviti ono što hoće i ono što voli”, dodao je.

Brojni korisnici na društvenim mrežama ne slažu se s njegovim izjavama. Njegove izjave izazvale su kritike brojnih korisnika na društvenim mrežama koji su Čolića optužili da iznosi neistine.

“Što sam se ja kolača najela na Božićima i Bajramima u Jugoslaviji, a nikada me nisu uhvatili. Sad vidim da sam ja zapravo bila disident”, napisala je jedna korisnica Twittera.

“Božić se u mojoj obitelji slavio prije, za vrijeme socijalizma i nakon njega. To što ga neki nisu slavili, nije stvar zabrane. Zabrana slavljenja je izlika koja je nastala u 90-ima kad su iznenada otkrili vjeru”, kazao je drugi korisnik.

“Zdravko, izgubio si i ono malo kredibiliteta kojeg si imao. Živio si u najtolerantnijem gradu na svijetu, sad pričaš o tome kako nisi smio slaviti Božić”, poručio je treći.

Previous articleCrvena zvezda mijenja ime kluba uoči Splita. Ovako će joj izgledati dresovi
Next articlePriznanje na ruskoj TV: ‘Rat iscrpljuje našu zemlju u svakom pogledu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here