Home Vijesti Priznanje na ruskoj TV: ‘Rat iscrpljuje našu zemlju u svakom pogledu’

Priznanje na ruskoj TV: ‘Rat iscrpljuje našu zemlju u svakom pogledu’

123
0

Ruska televizijska voditeljica i jedna od najistaknutijih Putinovih propagandistica priznala je u eteru na državnoj televiziji da rat u Ukrajini “iscrpljuje Rusiju u svakom pogledu” i da mnogi Rusi žele prekid neprijateljstava.

Ovakve izjave na ruskoj televiziji, u moru hvalospjeva na račun vojske, invazije i Putina, zvuče neobično, pogotovo kad se uzmu u obzir zakoni koje je Putin potpisao od početka invazije, prema kojima svi koji govore protiv vojske ili samo ukazuju na loše stanje u kojem se nalazi mogu dobiti i 12 godina zatvora.

No, od kada je Ukrajina krajem ljeta pokrenula uspješnu ofenzivu, a Rusija s druge strane prilično neuspješnu mobilizaciju, koja je osvijetlila sav kaos u ruskoj vojsci, kritike na račun vojnog pohoda i stanja u kojem je ostavio državu sve su češće na Putinovoj TV.

“Svi smo odrasli i dobro smo svjesni da rat iscrpljuje rusku državu u svakom pogledu”, rekla je propagandistica Kremlja, Olga Skabejeva, na snimci koju je preveo i podijelio savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

“Istovremeno mi, kao primjereni i normalni ljudi, naravno, ne možemo uživati u vojnim akcijama, ratu i svatko od nas bi, uvjeren sam, želio kraj neprijateljstava”, dodala je. “Ali, jednostavno razumijemo da je to potpuno nerealno i nemoguće u sadašnjim uvjetima.”

Skabejeva, koju su prozvali “željeznom lutkom Putinove televizije”, je rekla da su se mnogi “zakačili” za nedavni članak u The Washington Postu za koji je rekla da je “navodno izvijestio” kako su američki dužnosnici ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom rekli da “sjedne za stol” i “postigne dogovor” s Rusijom.

“Ali ako otvorite ovaj članak i počnete ga pažljivo čitati, nudi nam tri scenarija”, rekla je Skabejeva. Rekla je da su svi mogući scenariji za Rusiju neprihvatljivi i da nas “samo mogu natjerati da se ubijemo”.

“Ne možemo to dopustiti jer bi onda ‘specijalna vojna operacija’ postala besmislena, što znači da bismo izdali i sebe i svoju zemlju”, dodala je.

U članku koji je objavljen za vrijeme posjeta Zelenskog Washingtonu, Washington Post je izvijestio da je Bidenova administracija nestrpljivo nastojala razgovarati s ukrajinskim predsjednikom o mirovnom sporazumu.

Skicirala je tri potencijalna modela kako bi mogao izgledati dogovoreni kraj rata, uključujući rusko povlačenje sa svih ukrajinskih teritorija koje okupira, pa i Krim te područja istočnog Donjecka koja su zauzeli 2014. Drugi je bio povlačenje na linije iz 2014. i treći uključivalo bi povlačenje iz Donjecka, ali ne i Krima.

Previous articleZdravko Čolić izjavio da se u vrijeme socijalizma u bivšoj Jugi nije smio slaviti Božić i izazvao burne reakcije! (VIDEO)
Next articleTalijanska premijerka nazvala Zelenskog: ‘Razmišljamo o pomoći Ukrajini’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here