Home Mozaik Žena za koju se misli da ima 121 godinu mogla bi biti...

Žena za koju se misli da ima 121 godinu mogla bi biti najstarija na svijetu!

132
0

Umirovljenica, za koju se vjeruje da ima 121 godinu, ‘brinula je o svemu’ prije nego što je postala vezana uz krevet prije nešto više od osam godina i sada se oslanja na svoju obitelj

Vjeruje se da je žena koja živi u Brazilu najstarija živa osoba na svijetu nakon što su pozvani liječnici da je liječe kada joj je postalo loše.

Mariju Gomes dos Reis, za koju se vjeruje da ima 121 godinu, vlasti su ‘otkrile’ u Bom Jesus da Lapi, na sjeveroistoku Brazila, nakon što se razboljela i posjetili su je bolničari.

Prema rodnom listu, rođena je u selu Bela Vista, u općini Bom Jesus da Lapa, 16. lipnja 1900. godine i tamo živi do danas.

Sada u krevetu umirovljenica živi s unukom Celijom Cristinom, jer su joj sva vlastita djeca već preminula.

Ali Celia je rekla da je njezina baka bila duhovita prije nego što je prije nešto više od osam godina postala vezana za krevet, “brinula je o svemu”, kuhala je i prala svoju odjeću, kao i odgajala svoje unuke i praunuke.

Celia je za lokalne medije rekla: “Stavljam joj hranu u usta, moramo sve napraviti, promijeniti joj donje rublje. Moj život se svodi na tož da brinem o njoj.”

Guinnessova knjiga rekorda kaže da je najstarija živa osoba na svijetu Francuskinja Lucile Randon, koja je rođena 11. veljače 1904. i ima 118 godina.

Titula je na nju prešla nakon smrti 119-godišnjeg Kanea Tanake iz Japana 19. travnja.

Brazil je nedavno bio na naslovnicama za svoje stogodišnjake, poput Francisce Celse dos Santos, koja je umrla 5. listopada prošle godine u dobi od 116 godina, ili Epifanije Marije de Jesus Mendes, koja je dobila svoju četvrtu tetovažu kao poklon za 105. rođendan.

Govoreći o svojoj baki, Celia je rekla: “Znamo da je u poodmaklim godinama, ali saznati da je najstarija osoba na svijetu? Začuđeni smo.”

Marija ima 13 praunučadi, šestero praunučadi, a njezina obitelj se nada da će doživjeti svog prvog pra-pra-pra-praunučadi.

Njezina praunuka Vitoria Stefani rekla je: “Još uvijek je svjesna mnogih stvari, razgovara s nama, ali sada se sve češće ne sjeća stvari.”

Njena druga praunuka Ivanilde Gomes, koja se kod nje doselila kada je imala samo šest godina, dodala je: “Nikad mi ništa nije nedostajalo, a uvijek je govorila istu frazu koju uvijek držim sa sobom: ‘Idi uči, curo’.

“Ako danas uspijem diplomirati, to je zahvaljujući ohrabrenju koje sam dobio od svoje prabake.”

Nejasno je namjerava li Marijina obitelj stupiti u kontakt s Guinnessovom knjigom rekorda.

Previous articlePočinje odbrojavanje za najluđi vikend 2022. godine!
Next articleKamera je snimila sve, evo kako je zaista došlo do sukoba Modrića i Laportea. Pogledajte što je Luka radio prije nego što je dobio šamar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here