Home Mozaik Žene na Tiktoku poludjele za novim trendom: što je to kofeinski orgazam?

Žene na Tiktoku poludjele za novim trendom: što je to kofeinski orgazam?

335
0

Tiktok savjet kaže da ako popijete kavu neposredno prije odnosa ili masturbacije, možete očekivati ​​orgazam

Se*s guru Nadia Bokodi (34), iz Australije, htjela je i sama isprobati, a onda je podijelila svoj zaključak. “Popila sam dupli espresso prije nego što sam ovaj tjedan uključila vibrator na punu brzinu. Da ti objasnim…‘, napisala je u svojoj objavi.

Trend orgazma s kofeinom prvi se put pojavio kada je korisnik @cupofalekk_official objavio video na TikTok-u u kojem tvrdi da šalica kave povećava vaš orgazam za 50 posto. Nedugo nakon toga, drugi TikTokeri počeli su postavljati vlastite objave testirajući hrabre tvrdnje. Iako je dvojbeno da će jaka kava dovesti do višestrukih orgazama, teorija koja stoji iza kofeinskog orgazma ima neke argumente u svoju korist.

Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da uzrokuje širenje krvnih žila i zatim omogućuje protok krvi kroz njih. Zbog toga ljudi piju kavu ujutro ili tijekom dana, kada osjete da im je potreban poziv za buđenje i više energije. – Nije to bilo izvantjelesno iskustvo kakvo je TikTok obećavao, ali moj veliki orgazam ipak se činio intenzivnijim nego inače – zaključila je Nadia Bokodi.

Nažalost, nema posebnih istraživanja o tome može li se ovaj učinak proširiti na genitalije. Međutim, studija na štakorima iz 2018. ukazuje na korelaciju između unosa kofeina i spola, pri čemu su ženke štakora kojima je davan kofein imale više orgazama i bile su “raspoloženije” za snošaj.

Ginekolog iz Melbournea dr. Joseph Sgroi, Nadiji Bokodi, rekao je da to nije potpuno isključeno, iako je mislio da je korist od kofeina u seksu vjerojatno mala.

  • Zanimljivo je da je učinak kofeina na krvne žile drugačiji. Krvne žile u mozgu i plućima imaju tendenciju sužavanja, dok se one u želucu šire. Dodajte tome učinak na mozak kao stimulans i mogli biste osjetiti poboljšanje orgazma – objasnio je dr. Sgroi. Međutim, kofein nije zamjena za pravilnu predigru i povezanost s partnerom. Zdravo poštovanje jednih prema drugima će nadmašiti sve dobrobiti koje možete imati od kave, kaže on.

Ako već posežete za kavom da se sami uvjerite, budite oprezni: iako ne postoji rizik povezan s ispijanjem kave prije seksa ako ste dobrog zdravlja bez povijesti bolesti srca ili visokog krvnog tlaka, pretjerana konzumacija kofeina može dovesti do niz neugodnih nuspojava poput lupanja srca, tjeskobe, nesanice i dehidracije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here