Home Mozaik Živio je kao beskućnik na ulici, a onda je upoznao nju: starica...

Živio je kao beskućnik na ulici, a onda je upoznao nju: starica ga je odvela kući i tražila da joj ispuni želju (VIDEO)

94
0

S obzirom na to da se nije imao gdje sakriti, život je nastavio na ulici kao beskućnik, a povremeno je odlazio i u bolnicu, gdje je upoznao 90-godišnjakinju.

Kako je ispričao u videu na TikToku, nakon nekoliko razgovora s njim, starica mu je predložila da posljednje dane njenog života provedu zajedno.

  • Rekla mi je da bi voljela provesti posljednje trenutke na zemlji s nekim tko je mlad i zgodan. Zatim me pitala bih li volio provoditi vrijeme s njom – tvrdi Whaley.

Njihov specifičan odnos ogledao se u tome što je mladi Whaley živio u staričinoj kući, a povremeno bi odlazili u šetnje, kampiranja i izlete. Sve vrijeme na putovanjima, otkriva, držali su se za ruke.

  • To je bilo jako zabavno i nevjerojatno – kaže Whaley.

Kada mu je supruga preminula nekoliko mjeseci kasnije, Whaley je morao odlučiti što će s kućnim ljubimcima, kućom i novcem jer je, kako tvrdi, bio jedini nasljednik iza svoje vremešne supruge. To se, naravno, nije nimalo svidjelo njezinim unucima pa su se s mladom Whaley upustili u pravnu bitku. Ipak, tvrdi, na kraju procesa on je izašao kao pobjednik.

  • Puno mi je pomogla. Vjerojatno nikad nisi bio beskućnik. To je strašno. Nitko ne voli biti na ulici, pogotovo zimi – objasnio je mladi udovac.

Iako su mnogi očekivali da će živjeti u kući koju je naslijedio, Whaley ju je prodao uz obrazloženje da mu je kuća prevelika i da se u njoj neće osjećati ugodno. Supruga mu je ostavila devet kućnih ljubimaca – mačke, pse i dva guštera. Whaley je odlučio udomiti životinje pa ih je dao susjedima i njihovoj djeci, prodao je i stvari iz kuće, a budući da mu je ostala pozamašna svota novca, napravio je nešto što bi, tvrdi, učinila i njegova pokojna supruga bio jako ponosan.

  • Prvo sam mislio da bih mogao uložiti taj novac, a onda sam ga odlučio iskoristiti pomažući beskućnicima. Dao sam ga ljudima koji su bili u mojoj situaciji, onima koji nikada prije nisu vidjeli ovoliki novac. Istina je da mi je život krenuo nizbrdo kada mi je umrla supruga, jer me ona naučila kako voljeti ljude. U stanju duboke depresije davao sam novac ljudima za koje sam znao da trebaju puno podrške i radosti – kaže Whaley.

U drugom videu ovaj mladi udovac objasnio je da je prodao kuću koju je naslijedio nakon ženine smrti, jer mu je to mjesto “budilo bolna sjećanja”.

  • Bio sam užasno tužan. Nisam htio novac, jer sam smatrao da ga ni ne zaslužujem – tvrdi Whaley.

Mnogi su sumnjali u istinitost njegove priče, a još više je bilo onih koji su ga osuđivali što svojim unucima nije ostavio kuću koja će ih podsjećati na njihovu baku. Ipak, oglasili su se i ljudi koji su podržali Whaleyjevu gestu da cjelokupno nasljedstvo podijeli beskućnicima, podsjećajući da je milosrđe jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta.

Previous articleBosanski kickboksači bliski kriminalnom miljeu uhićeni u beogradskom restoranu VIDEO
Next articleZašto djeca postaju egocentrična i razmažena? Evo što kaže znanost

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here