Home Vijesti Zlatko Moranjak o Apoksiomenu na županijskoj Skupštini: HDZ dogovorio, a SDP ne...

Zlatko Moranjak o Apoksiomenu na županijskoj Skupštini: HDZ dogovorio, a SDP ne radi svoj posao

1491
0

Član županijske Skupštine Zlatko Moranjak (Liste za Rijeku) postavio je na današnjem aktualnom satu pitanje znaju li u Županiji da je u Ministarstvu kulture već odlučeno kako će Apoksiomen završiti u Zagrebu. Moranjak je izrazio sumnju kako se u ovom slučaju radi dogovoru HDZ-a i SDP-a na štetu našeg kraja.
– Ne znam kome da postavimo ovo pitanje, članovima HDZ-a u Skupštini koji za to znaju, a nisu nam rekli ili odgovornima u Županiji koji za to navodno ne znaju, dakle ne rade svoj posao, zaključio je Moranjak.
Odgovorila mu je dožupanica Nada Turina Đurić konstatacijom da se sa ministrom kulture vidjela prije 20-tak dana, a on joj je rekao da je sve u redu.

Đanino Sučić je župana Komadinu pitao zašto se Zračna luka Rijeka ne uspijeva uklopiti u sustav turističkog gospodarstva. Župan je odgovorio da uprava aerodroma do sada nije predložila niti jednu novu liniju, osim revitalizacije linije Croatia Airlinesa za London, za što je hrvatski avioprijevoznik tražio pokrivanje troškova od milijun i pol kuna.

Ulaganje u riječki aerodrom zanimalo je i Marija Alempijevića iz Akcije mladih. Župan je iznio podatak da je u posljednje tri godine županija uložila 3 milijuna i 800 tisuća kuna, država gotovo 9 milijuna kuna, dok ostali suvlasnici nisu ulagali gotovo ništa. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here