Home Sport ‘Znam zašto Dinamo nije izgledao dobro na Rujevici. Rezultat s Maksimira više...

‘Znam zašto Dinamo nije izgledao dobro na Rujevici. Rezultat s Maksimira više odgovara – Rijeci‘

174
0
DSC 4099 768x512.v1
Foto: Andrej Turina

U prvom finalnom ogledu za Rabuzinovo sunce Dinamo i Rijeka odigrali su utakmicu koja se brzo zaboravlja. Na Maksimiru nije bilo golova, ni posebnih prilika, ali ni ritma koji se očekivao, i odluka o novom osvajaču Kupa odložena je za iduću srijedu, u 18 sati, kada se uzvrat igra na Rujevici, pišu Sportske novosti.

– Kakav rezultat, takva i utakmica, ništa posebno, kratko je prokomentirao prvi finalni ogled Daniel Šarić, koji je u svojoj karijeri nosio “bijeli” i “modri” dres.

– Mislim da Rijeka ipak može biti zadovoljnija ishodom na Maksimiru, s obzirom na to da predstoji uzvrat na Rujevici.

Pozicije se u odnosu na prvenstveni derbi otprije desetak dana ipak razlikuju. Nakon niza poraza, Rijeka se, čini se, malo probudila za finale.

– Ne znam koliko možemo govoriti o buđenju. Finale Kupa za Rijeku su dvije vrlo bitne utakmice. Nakon što su ispali iz prvenstvene utrke, osvajanje Kupa predstavlja spašavanje sezone. Bez obzira na činjenicu da je Rijeka bila dobra ove godine, a ako se vratimo 15 dana unatrag, sezone je bila vrhunska, isto tako, sezona bez trofeja brzo se zaboravlja. Sigurno je da su igrači toga svjesni i ne sumnjam da će dati svoj maksimum da Rabuzinovo Sunce opet dođe u Rijeku.

Rijeka bliže trofeju

Nakon neodlučenog ishoda na Maksimiru, sve je otvoreno, ali Dinamu je i bilo kakav remi, izuzev onaj 0-0, dovoljan za dvostruku krunu.

– Sve to stoji, ali i dalje mislim da je 0-0 u Maksimiru bolji ishod za Rijeku. Sljedeću igraju doma, i s obzirom na posljednji ogled na Rujevici, u kojem je Rijeka dominirala i velikim dijelom utakmice bila bolja momčad. Nažalost, nije to uspjela konkretizirati, ali u ovoj sljedećoj može. Za to će im trebati bolja koncentracija i gol više. Sigurno da su posljednji porazi ostavili traga na psihološkom planu, ali laganu prednost ipak dajem Rijeci prije svega zbog domaćeg terena.

Jakirović je Dinamo u završnici prvenstva digao s trojicom u posljednjoj liniji, no, sve češće se formacija mijenja u četiri igrača straga.

– Ta postavka s trojicom straga funkcionira protiv momčadi koje nemaju snage za visoki pritisak na posljednju liniju, i Dinamo nije izgledao dobro ni protiv Rijeke na Rujevici niti u Osijeku. Jakirović je to vidio i reagirao, vrativši se opciji s četvoricom straga. Vjerujem da će i na Rujevici zaigrati u toj formaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here